Ετικέτες

5.3.15

Οι Άγιοι μας δείχνουν το μέλλον


Καθώς πορευόμαστε στους έσχατους καιρούς, ο πατέρας του Γένους μας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το Σκεύος Εκλογής της εποχής μας, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, μας φωτίζουν να διακρίνουμε τους λόγους για τους οποίους χάσαμε την αυτοκρατορία μας, γιατί υποδουλωθήκαμε στους Τούρκους και ποια αναμένουμε να είναι η εξέλιξη των γεγονότων.

Τους Τούρκους ο Άγιος Πατροκοσμάς, τους έβλεπε ως καλύτερους από κάθε άλλο δυνάστη, επειδή αυτοί μας άφηναν ελευθέρα την τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων, κάτι που δεν επέτρεψαν ποτέ οι Φράγκοι και οι Βενετοί, οι οποίοι πάντοτε επιθυμούν να αφανίσουν την Ορθόδοξη πίστη μας.

Μετά την πρώτη άλωση από τους φραγκολεβαντίνους, δυστυχώς δεν συνετισθήκαμε, οπότε μοιραία, το 1453, χάσαμε την Βασιλεύουσα μας. 

Ξεκίνησε από τότε έναν κανόνας, μια παιδαγωγική τιμωρία από το Θεό, ο οποίος είναι χρονικά ο δεύτερος μεγαλύτερος στην ιστορία των λαών, μετά από τον κανόνα των Εβραίων.

Το 2013 συμπληρώθηκαν 560 χρόνια από την άλωση, δηλαδή, 8 εβδομηντακονταετίες, καθώς σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη ή διάρκεια ενός κανόνα, ισούται με 70 χρόνια.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Τούρκοι κατέχουν την Βασιλεύουσα μας, 560 μείον τέσσερα χρόνια, που δεν ήταν στα χέρια των Τούρκων, αφού επικυρίαρχοι της ήταν οι σύμμαχοι.

Ποιο συγκεκριμένα σύμφωνα με η συνθήκη του Μούδρου στην Λήμνο, οι Αγγλικές και Γαλλικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη, στις 4 Νοεμβρίου του 1918.

Την 27η Αυγούστου του 1922 ο αιμοσταγής δολοφόνος Μουσταφά Κεμάλ κατακτά την Σμύρνη και την πνίγει στο αίμα μετά την βοήθεια που του πρόσφεραν οι «σύμμαχοι» μας άλλα και άλλες χώρες εκτός συμμαχίας όπως η Σοβιετική Ένωση.

Ο υποταγμένος στους συμμάχους σουλτάνος της Κωνσταντινούπολης Μωάμεθ ο 6ος εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη στις 17 Νοεμβρίου του 1922 και ουσιαστικά παραδίδει την διακυβέρνηση στον Ντονμέ (δηλαδή εξισλαμισμένο~καμουφλαρισμένο Εβραίο) Κεμάλ, ο οποίος με το κίνημα των νεότουρκων ιδρύει τη σημερινή Τουρκία.

Για να κατανοήσουμε τη σημασία των παιδαγωγικών από τον Θεό τιμωριών, αξίζει να διαβάσουμε το παρακάτω κείμενο, όπως καταγράφεται στο 10ο κεφάλαιο στο βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο: "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

"Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .

Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.

Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.

Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο.

Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει", ήταν τα λόγια του μεγάλου Αγίου της εποχής μας.

Σήμερα αισθανόμαστε, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, πως βρισκόμαστε μπροστά σε συνταρακτικά γεγονότα, που μπορούν και άμεσα να συμβούν.

Ο Άγιος, επίσης έλεγε: "Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν".

Με στοιχειώδη αυτογνωσία, μπορούμε να κατανοήσουμε πως με βάση την σημερινή μας πνευματική κατάσταση, αφού οδηγούμαστε με ελαφρά την καρδία, να εκλέξουμε δηλωμένες άθεες κυβερνήσεις για τη χώρα μας, ανθρώπους που πρεσβεύουν άγνωστα σε εμάς ήθη και έθιμα, τη σήψη, την παρακμή, την αθεΐα και τη διαστροφή, δίχως να λογαριάζουμε την ύπαρξη και των πνευματικών νόμων που τιμωρούν τους ασεβείς, ότι δεν δικαιούμαστε σε καμία περίπτωση αυτό το μεγάλο δώρο.

Ο Θεός όμως, με το δικό του τρόπο, θα ελευθερώσει και πάλι τους χριστιανούς και θα μας υψώσει και πάλι, σύμφωνα με τους Αγίους μας Πατροκοσμά και Παΐσιο. 

"Θα επέμβει όμως ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας", μας λέγει ο Άγιος Παΐσιος και αυτή είναι μια ύψιστη τιμή, ένα ακόμα μεγάλο δώρο του Πανάγαθου Θεού, στον λαό Του.

Ανάλογα βέβαια, με τη μετάνοια μας, θα εξαρτηθεί και πόσο θα επηρεάσουν την πατρίδα μας, τα αναμενόμενα παγκόσμια γεγονότα, οπότε δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τα πάθη μας, να δείχνουμε αγάπη και ενότητα στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα να στηρίζουμε τους αδυνάτους στην πίστη και να είμαστε μεγαλόκαρδοι προς όλους, σύμφωνα με τα ρήματα ζωής του Αποστόλου Παύλου, όπως αυτά αναφέρονται στην Προς Θεσσαλονικείς Α' Επιστολή του. 

"Εάν μη Κύριος οικοδομήσει οίκον, εις μάτην κοπίασαν οι οικοδομούντες, εάν μη Κύριος φυλάξει πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλλάσων" και τούτο το γνωρίζουμε καλά.

Συγχώρεσε μας Κύριε, που εκπέσαμε, που απομακρυνθήκαμε από την αγάπη Σου. Συγγνώμη που επιτρέψαμε στους εχθρούς Σου να μας αλλοτριώσουν. 

Γνωρίζουμε όμως Κύριε και την απέραντη φιλανθρωπία και φιλευσπλαχνία σου, απείρως ανώτερη από τα δικά μας κρίματα είτε αυτά είναι μεγάλα είτε μικρά.

Δεν το αξίζουμε Κύριε, όμως επειδή γνωρίζουμε πως είσαι Δίκαιος, ταπεινά σου ζητούμε, δικαίωσε μας και δώσε μας πάλι τα άγια μέρη μας, που οι πρόγονοι μας προς δόξα του Αγίου Ονόματος Σου δημιούργησαν.

Τα μέρη που οι Άγιοι Μάρτυρες Σου, πότισαν με το άχραντο αίμα τους. Τις Εκκλησίες μας τις Ιερές, που ακόμα βεβηλώνουν οι Αγαρηνοί.

Σπλαχνίσου μας Κύριε, δια της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και πάντων των Αγίων και δώσε μας τις Εκκλησίες που λειτουργούσαμε, να τις λειτουργήσουμε και πάλι.

Φύλαξε την πατρίδα μας και χωρίς κινδύνους και πολέμους, δώσε μας και πάλι τα άγια μας μέρη. 

Τη Βασιλεύουσα μας, σύνεδεσε την και πάλι με τη Συμβασιλεύουσα και Χάρισε μας την πίστη να υμνούμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το Πανάγιο Όνομα Σου, σε Ανατολή και Δύση.

Συγχώρεσε Πολυεύσπλαχνε την απουσία μας, από τις αγίες μας Εκκλησίες. Δος μας Κύριε τα δίκαια μας και αξίωσε μας, ευγνώμονες να προσπέσουμε όλοι στα άχραντα πόδια Σου, ευχαριστούντες, να δοξάζουμε το Πανάγιο Όνομα Σου.

Δόξα Σοι Κύριε Δόξα Σοι, ας γίνει το θέλημα Σου. 

2 Μαρτίου 2015
Αγίου Νικολάου του Πλανά
Δημήτριος Γκιουζέλης Dimitrios Giouzelis​

Υ.Γ. Οι Τούρκοι γνωρίζουν μια δική τους «προφητεία» που λέει ότι η Κωνσταντινούπολη κάποτε θα ανακτηθεί από τους προκατόχους της.

Εμείς καλούμαστε να κάνουμε τουλάχιστον το ελάχιστο χρέος μας, που δεν είναι άλλο, από το να προσευχόμαστε κάθε μέρα αλλά κυρίως κάθε Κυριακή την ώρα της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς μας Ναούς, με την παραπάνω προσευχή, ζητώντας από τον Πανάγαθο Θεό, να μας αξιώσει και πάλι να επιστρέψουμε στα Άγια χώματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.