Ετικέτες

4.6.15

Όταν ο Άγιος Πορφύριος «είδε» όσα δεν μπορούσαν να δουν οι άλλοι!


Είναι προφανές ότι το ίντερνετ αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση μαζί και πρόσκληση για τη διάδοση του Ευαγγελίου σε όλο τόν κόσμο. Τίποτε δεν είναι απο μόνο του κακό ή καλό.

Στη διάκρισή μας είναι αν θα αξιοποιήσουμε για τη Δόξα του Θεού και τη διάδοση του Λόγου Του αυτή τη νέα λεωφόρο, που η ανθρώπινη εφευρετικότητα οδηγημένη από τη Θεία Πρόνοια άνοιξε μπροστά στους σύγχρονους ιεραποστόλους.

Εκεί κοντά στο 1980 ο Άγιος Πορφύριος είπε σ΄ ένα καλογέρι του τότε στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους:

Τα κομπιούτερ, παιδάκι μου, πολύ θα βοηθήσουν την Εκκλησία! Να πάρουμε κι εμείς ένα...

Ο καλόγερος εκείνος, απόφοιτος του Πολυτεχνίου, ακολούθησε κατά γράμμα τη συμβουλή του Γέροντός του και σημερινού Αγίου της Εκκλησίας μας, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Ιωνάς, ιεραπόστολος και επικεφαλής του Ιεραποστολικού Κλιμακίου της Ταϊβάν και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες του ίντερνετ.

Σε μια απο τις πιο αναπτυγμένες τεχνολογικά χώρες του πλανήτη, στην πόρτα της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, ο π. Ιωνάς μέσα από τη σελίδα theological.asia είναι ένας σύγχρονος ψαράς ψυχών. Είμαι βέβαιος ότι ο γέροντάς του θα χαμογελά από τον ουρανό...

Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η Εκκλησία μας στο ίντερνετ -και όχι μόνον- ήταν και η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου που έγινε στις 7-8-9 Μαΐου 2015 από το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός στο Divani Apollon Hotel στην Αθήνα με 75 ομιλητές από 21 χώρες.

Eφημερίδα Ορθόδοξη ΑλήθειαΜαΐος 2015 Σελ. 33.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.