Ετικέτες

20.8.15

Ο Νομάρχης της Σμύρνης θα μας στείλει "πεσκέσι" εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την οριστική απόφαση του να ξαποστείλει από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί, κυρίως από την Συρία, εξεδήλωσε ο νομάρχης Σμύρνης, Mustafa Toprak, στην τουρκική εφημερίδα Sözçü.

Σύμφωνα με την χαρακτηριστική του δήλωση, «Suriyelileri sınır dışı edeceğiz», δηλαδή «θα απελάσουμε στο εξωτερικό τους Σύριους», ετοιμάζεται οργανωμένη επιχείρηση που θα εξαπολύσει τις χιλιάδες των Σύριων που έχουν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης προς το Αιγαίο, δηλαδή προς τα ελληνικά νησιά, τα οποία ήδη στενάζουν από τον όγκο των προσφύγων που έχουν έρθει από τις τουρκικές ακτές.

Όπως αναφέρεται, καθημερινά ο αριθμός των προσφύγων που θα κατευθύνεται προς την Ελλάδα θα ανέρχεται στις 5.000, με αφετηρία κυρίως το λιμάνι του Çesme ενώ και άλλα λιμάνια μέχρι την περιοχή του Çanakkale έχουν μετατρέπει σε αφετηρίες μεταγωγής των χιλιάδων μουσουλμάνων κυρίως προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος ο νομάρχης ζήτησε ενισχύσεις από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή και την τουρκική αστυνομία για να αντιμετωπιστεί ο όγκος αυτός που συνεχώς μεγαλώνει και που θα πρέπει τώρα να αποσταλεί «πεσκέσι» στην Ελλάδα!

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», όπως υποστήριξε ο Mustafa Toprak και για τον λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να απελαθούν όλες αυτές οι χιλιάδες προς τα πού;

Μα φυσικά προς την ελληνική απέναντι πλευρά!

Να ετοιμάζεστε λοιπόν για καινούργια άνθρωποθύελλα που μας αναμένει, καθώς η πλημμυρίδα των προσφύγων από την Τουρκία αναμένεται να πάρει τρομακτικές διαστάσεις και με τις εντολές του ίδιου του Νομάρχη Σμύρνης.

Ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και η Βουλγαρία, έχουν υψώσει μεγάλα τείχη αποτροπής εισόδου, εμείς σαν ξέφραγο αμπέλι θα βρεθούμε προ νέας επιδρομής που θα ανατάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει από την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, που ήδη έχει καταπονηθεί από την μνημονιακή της καταστροφή!


Σχόλιο ιστολογίου: Οι νομάρχες, στην Τουρκία, είναι πρόσωπα αυστηρά επιλεγμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια είναι πιστοί οπαδοί - ακόλουθοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υλοποιούν τις όποιες επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης. Οπότε και οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Το σημειώνουμε, για να μην υπονοηθεί ότι ο νομάρχης της Σμύρνης έχει την δική του πολιτική και παίρνει αποφάσεις ερήμην του "σουλτάνου" Ταγίπ Ερντογάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.