Ετικέτες

28.8.15

ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

XIMARA-RAMA

Ο ρόλος του αμερικανοαναθρεμμένου Έντι Ράμα και οι μυστικές υπηρεσίες – Πόσο μας απειλεί το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»


Τα ταραγμένα, από ψυχής λόγια του πάτερ Ευθύμιου και τα παράπονα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης του Προέδρου του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, του Διονύση Μπελέρη μετά το γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγ. Αθανασίου είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη αλβανική επιθετικότητα που δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για τους γνώστες των αδελφών Ράμα και του ρόλου τους.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, το CRASH αφιέρωσε αρκετές από τις σελίδες του στο προφίλ και τα προκλητικά σχέδια του σημερινού Αλβανού πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα στον αλβανικό εθνικισμό που πάντα διατηρεί ζωντανές τις βλέψεις για αλλαγές συνόρων όχι μόνο προς Ελλάδα αλλά και προς Σερβία, Κοσσυφοπέδιο κλπ Τότε ήταν τα εκτεταμένα επεισόδια μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και οι επιθέσεις εκφοβισμού σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο που έφεραν μεγάλες αναταράξεις και ανησυχίες στην ελληνική παροικία.
Στις στάχτες που άφησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι σιγοκαίει ακόμη ο εθνικισμός και οι καινούργιοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί βρίσκουν σε αυτούς έναν «πολύτιμο» παράγοντα αποσταθεροποίησης. Η ιδέα της ενοποίησης όλων των διάσπαρτων Αλβανών σε ένα μεγάλο κράτος προέκυψε από τις αποφάσεις της «Λίγκας του Πρίζρεν», το έτος 1878, παρέμεινε ζωντανή και σήμερα εμφανίζεται εκ νέου, περισσότερο έντονη και ενισχυμένη, σε αντίθεση με αντίστοιχες ιδέες άλλων γειτονικών εθνών για «Μεγάλη Ελλάδα», «Μεγάλη Σερβία», «Μεγάλη Βουλγαρία», που παρήκμασαν και τελικά μάλλον ξεχάστηκαν. Διαχρονικά, αυτή η εκδοχή υποστηρίχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Αυστροουγγαρία, τη φασιστική Ιταλία και το Γ’ Ράιχ.
Γενικά, το όλο περιφερειακό σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει τη σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.
Ο ρόλος των αδελφών Ράμα αποκρυπτογραφείται από μερικές λεπτομέρειες του βιογραφικού τους, και είναι γνωστό σε όλους ότι είναι δυτικοτραφείς, αφού ο ‘Εντι έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και ο Όλσι στις ΗΠΑ. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι ο 45χρονος ‘Ολσι υποστηρίζεται και κατευθύνεται από Αμερικανούς και αυτοί τους οι ισχυρισμοί δεν είναι αβάσιμοι. Παρόλο που η οικογένειά του ήταν συνδεδεμένη με το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και το ΚΚ Αλβανίας, ο Όλσι από το 1992 και με την κατάρρευση του καθεστώτος ανέλαβε επικεφαλής στο ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία», με χρηματοδότη τον Τζορτζ Σόρος. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1997 για να μεταβεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ και σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Παρέμεινε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ για περίπου 14 χρόνια, Το έτος 2011, επέστρεψε στην Αλβανία και ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του αδελφού του, Έντι, ο οποίος απέβλεπε στην πρωθυπουργία, την οποία τελικά κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές του 2013. Επιστρέφοντας στα Τίρανα και έχοντας αμερικανική υπηκοότητα και διαβατήριο, φέρεται να εργάσθηκε στην εταιρεία Delphinus Medical Technologies, ενώ κατά τους τελευταίους μήνες διευθύνει την εταιρεία Pegasus Communications, συγχρόνως και παράλληλα πάντοτε με τις επικοινωνιακές του υπηρεσίες στον αδελφό του Αλβανό πρωθυπουργό.
Όσον αφορά τη χώρα μας, από τη μεριά των Αλβανών και των εκάστοτε κυβερνήσεών τους, συντηρείται μεθοδικά και προκλητικά το θέμα των Τσάμηδων, εκπρόσωποι κομμάτων υπαινίσσονται ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως και με κάθε τρόπο καταπιέζουν και εκφοβίζουν τους αριθμητικά φθίνοντες και εναπομείναντες στα εδάφη τους Βορειοηπειρώτες.
Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα είναι η συστηματική διείσδυση της Τουρκίας στους τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης στην Αλβανία, ενώ πολλοί διπλωμάτες διαβλέπουν υπαγωγή της Αλβανίας, του Κοσόβου και της Βοσνίας στην τουρκική ζώνη επιρροής, προοπτικές που παραπέμπουν στη δημιουργία ισλαμικού τόξου Τουρκίας-Αλβανίας-Βοσνίας και στην επιστροφή των Τούρκων στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το νεο-οθωμανικό δόγμα Νταβούτογλου.
Τα τελευταία επεισόδια λοιπόν εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι τα τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.