Ετικέτες

1.9.15

Η αδράνεια του Ελλαδικού Υπ.Εξ. και το σθένος ενός Δεσπότη. Ο σχολιασμός μας.

Πριν μόλις λίγες ημέρες, 24 Αυγούστου 2015:

Ο αγωνιστής μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέας στέλνει ένα ακόμη Δελτίο Τύπου προς την "Ελληνική" Κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι οι Αλβανοί ξεκίνησαν και επιδιώκουν να γκρεμίσουν μια ελληνορθόδοξη εκκλησιά (του Αγ.Αθανασίου) στους Δρυμάδες της Χιμάρας. 
Γράφει χαρακτηριστικά:
"Να σημειωθή, ότι η εν λόγω Εκκλησία των Δρυμάδων είχε κατεδαφισθή το 1972 από το κομμουνιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, η Ελληνική δε κοινότητα την ξαναέκτισε το 1992, μετά την πτώση του απαισίας μνήμης εκείνου καθεστώτος."

και έκλεινε το Δελτίο Τύπου -προειδοποίηση :
"... από την ακριτική μας έπαλξη καλούμε την Ελληνική Πολιτεία σε συνεχή επαγρύπνηση. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε συμφορές, γιατί οι Αλβανοί μισούν τους Βορειοηπειρώτες και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εκδίωξή τους από τα πατρογονικά τους εδάφη. Σαλπίζουμε, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση το σύνθημα, που είναι πάντοτε επίκαιρο : «Φύλακες γρηγορείτε»".
( Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, ολόκληρο το Δελτίο τύπου εδώ )




"Φωνή βοώντος.. εν τη ερήμω"  η φωνή του ακρίτα Ιεράρχη,
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας,
"φωνή βοώντος" στην "έρημο" μιας σάπιας "ελληνικής" κυβέρνησης,
μιας σάπιας "ελληνικής" πολιτικής "σκηνής",
στη "έρημο" μιας σάπιας "ελληνικής" κοινωνίας (χωρίς αρχές, αξίες, ιδανικά, χωρίς καμία αγωνιστική διάθεση, βορά στον ευδαιμονισμό και στην καλοπέραση). 


Χαράματα 26 Αυγούστου:
 Διαβάζουμε:
"Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.
 

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
 

Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους."



Η Ελληνική Κυβέρνηση ασχολείται με τους (λαθρο)μετανάστες και την διευκόλυνση της καταγραφής, της διαμονής, της σίτισης και της μετακίνησης τους,
το πολιτικό "σκηνικό" επιδίδεται σε "κοκορομαχίες" στα κανάλια.., όχι φυσικά για την νέα Αλβανική πρόκληση αλλά για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Και επειδή όπως είπαμε δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, μία ακόμη φορά, τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνον να σώσουν τα ποσοστά τους. Χθες η Ανατολική Ρωμυλία και η Ανατολική Θράκη, η Μικρά Ασία και ο Πόντος, μετά η Πόλη, η Ίμβρος και η Τένεδος, μετά η Κύπρος..
με τη Βόρειο Ήπειρο θα ασχολούνται;; Μία ακόμη πατρίδα χαμένη ..



Ο ηλικιωμένος αγωνιστής Ιεράρχης, μητροπολίτης Κονίτσης π.Ανδρέας όμως όπως βλέπουμε,δεν το έβαλε κάτω. 
Μία ακόμη φορά έκανε το χρέος του.
Στέλνει νέο Δελτίο Τύπου, αυτή τη φορά προς τον (αμερικανοτραφή) Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Κλείνει την επιστολή του με το επικό:


"Λοιπόν, ιερόσυλε και θρασύτατε Έντι Ράμα, άκουσε: 

Η Χειμάρρα – παρά τις ανθελληνικές μεθοδεύσεις σου - ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική, στον αιώνα τον άπαντα. Και η Ελλάδα έχει χρέος να υπερασπίζεται την εθνικότητα και την ορθόδοξη πίστη των Βορειοηπειρωτών. Αντίθετα δέ απ’ ό,τι εσύ νομίζεις, η Χώρα μας έχει προ πολλού συνειδητοποιήσει πώς έχει σάν βασικό της καθήκον την υπεράσπιση της Χειμάρρας, αλλά και του Αργυροκάστρου και της Κορυτσάς και ολόκληρης της Βορείου Ἠπείρου. Κι όσο πιό γρήγορα τό συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο καλά θα είναι γιά τή χώρα σου. Δέν πρέπει δέ νά ξεχνάς, ότι η Αλβανία, αν στάθηκε στα πόδια της, μετά το κομμουνιστικό καθεστώς, τό οφείλει στήν Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουν.

Λοιπόν, φρόνιμα. Και λίγα λόγια, μετρημένα. Η σχέση καλής γειτονίας των χωρών μας, δεν οικοδομείται με παλληκαρισμούς και με έκνομες ενέργειες, αλλά μέ σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.  

Μη νομίζεις δέ ότι ο θρυλικός Χειμαρραίος οπλαρχηγός Σπυρομήλιος υπήρξε μόνο τό 1913 - 1914. 
Υπάρχουν και σήμερα πολλοί Σπυρομήλιοι… 
Γι’ αυτό σου ξαναλέμε: Φρόνιμα!»."




Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε ντροπή που εμείς απουσιάσαμε από τις εξελίξεις, ενώ ένας ηλικιωμένος ακρίτας Ιεράρχης, στέκεται στις επάλξεις σχεδόν μόνος του, και δίνει τον αγώνα.
Η "ελληνική" νεολαία με την πλύση εγκεφάλου από τα σχολεία και την tv, τελείως χαμένη, παραπαίει,
πνευματική ηγεσία δεν υπάρχει,
εκκλησιαστική ηγεσία επίσης δεν υπάρχει (ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μονίμως σιωπά, οι μητροπολίτες στην καλύτερη περίπτωση ασχολούνται με 
τις ονομαστικές τους εορτές, τα δώρα και τα αρχιερατικά συλλείτουργα, στην χειρότερη .. ασχολούνται με τις προετοιμασίες διοργάνωσης φιεστών υποδοχής στον Οικουμενικό (Οικουμενιστή) Πατριάρχη και με κοινές εκδηλώσεις με παπικούς και λοιπούς αιρετικούς) ..

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη πρόσωπα που μας θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμη η ελληνική περηφάνια και η λεβεντιά.

Τέτοιους Ιεράρχες -που μας θυμίζουν το χρέος μας- και που έχουν αποδείξει έμπρακτα και επανειλημμένα την αφοσίωση, την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλεια τους, οφείλουμε να έχουμεμπροστάρηδες στον αγώνα.
 Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

η φωτογραφία από εδώ

ΥΓ 1. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ομόνοιας (επίσημης οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Β.Ηπείρου), εδώ  και το νέο Δελτίο Τύπου -μετά την ολοκληρωτική κατεδάφιση,εδώ
και την διαμαρτυρία από τον "Εθνικό Σύλλογο Βόρειος Ήπειρος 1914", εδώ.

ΥΓ 2.  Διαβάστε τις δηλώσεις-αντιδράσεις από ΝΔ, ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσή Αυγή, εδώ.  Φαίνεται τα υπόλοιπα κόμματα δυσκολεύονται να καταγγείλουν τον αλβανικό εθνικισμό και ρατσισμό. Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά πόσο ρατσιστές και φασίστες είναι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "αντιρατσιστές".

ΥΓ3. Μην ξεχνούμε :

"ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ."
Καλό αγώνα. Καλή λευτεριά.
Νεότερη Ενημέρωση (31/8/2015):
Αλβανικές αντιδράσεις στην ανάρτηση μας:
Προσέξτε πως σε ελάχιστο χρόνο και μάλιστα ημέρα Κυριακή, οι ελληνόφωνοι χαφιέδες των  Αλβανών έσπευσαν να γεμίσουν τα σχόλια της ανάρτησης με την προπαγάνδα τους (αντιγράφοντας συγκεκριμένα, επιμελημένα, προπαγανδιστικά κείμενα). 
Ο τίτλος της ανάρτησης γράφει "η αδράνεια του ελλαδικού (όχι ελληνικού) Υπ.Εξ.". Πέρα από μια ανακοίνωση για "τζιχατιστές" που γκρεμίζουν εκκλησίες, τίποτε άλλο. Η μάννα Ελλάδα μία ακόμη φορά καθεύδει ..
Κάντε μια σύγκριση με τους αλβανούς (φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν την ιστορία αλλά και τα γεγονότα με το μέρος τους.. Εδώ γκρέμισαν εκκλησιά σε μια από αρχέγονη ελληνική περιοχή και πάλι βγαίνουν από πάνω).  
Έκαναν οι Αλβανοί κράτος -συμπεριλαμβανομένων των χαφιέδων στο οποίο πάντα είχαν ειδίκευση, από τον καιρό του Χότζα, τα ίδια πρόσωπα είναι- και η Ελλάδα ψυχορραγεί με ανίκανα λαμόγια κάθε απόχρωσης στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.