Ετικέτες

12.9.15

Ένα Ποθούμενο, που αν διατηρηθεί στην συλλογική μνήμη του Γένους μας, θα βρει εκπλήρωση.


Δελτίο τύπου

Έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε την ιστορία του Γένους μας, τις ρίζες μας, την γενναιότητα και Ορθόδοξη Πίστη των προγόνων μας, διοργανώσαμε και φέτος λογοτεχνικό διαγωνισμό με θεματολογία μέσα από την Ελληνορθοδοξία μας. 

Ο φετινός λογοτεχνικός διαγωνισμός έχει θέμα έναν Άγιο Αυτοκράτορα που, αν εξαιρέσουμε τους επισκέπτες του διαδικτύου, είναι δυστυχώς παντελώς άγνωστος. 

«Ο Άγιος Αυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης και το Ποθούμενο της Ρωμιοσύνης» 

Αυτό είναι το θέμα του φετινού λογοτεχνικού διαγωνισμού, ο οποίος συνδιοργανώνεται με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου. Η τελετή απονομής των νικητών θα πραγματοποιηθεί στην εορτή του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη στο Διδυμότειχο, στα Βατάτζεια. 

Είναι τιμή και χρέος να συμβάλουμε όλοι στο να μάθουν οι συμπατριώτες μας τον άγνωστο Αυτοκράτορα πρότυπο, που παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής του κατάφερε να κτίσει μια μεγάλη και ισχυρή Πατρίδα. Χρειαζόμαστε και σήμερα τέτοια πρότυπα, για αυτό και ευχόμαστε ο όμορφος αυτός διαγωνισμός να εμπνεύσει τους γύρω μας για να γεννηθούν νέοι Βατάτζηδες. 

Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, με ένα διήγημά σας, θα είναι μια όμορφη - δημιουργική εμπειρία και ταυτόχρονα μια συμβολή στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, που τόσο πολεμάται από την νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και μια ελπίδα για το αύριο. Ένα Ποθούμενο. Ένα Ποθούμενο, που αν διατηρηθεί στην συλλογική μνήμη του Γένους μας, θα βρει εκπλήρωση. 

Εκ του Δ/Σ του Συλλόγου

Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.