Ετικέτες

23.10.15

Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα και τη βράβευση του λογοτεχνικού διαγωνισμού 2015 «Ο Άγιος Αυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης και το Ποθούμενο της Ρωμιοσύνης»


Ο φετινός λογοτεχνικός διαγωνισμός, που συνδιοργανώθηκε από το σύλλογό μας και την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου, στέφθηκε με επιτυχία, αφού πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή η ποιότητα των έργων ήταν αξιοθαύμαστη.

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και με κάποιες από το εξωτερικό, η μνήμη του τιμώμενου προσώπου, του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη, εκδηλώθηκε μέσα από διηγήματα που διαλαλούσαν το έργο, το όραμα και την προσωπικότητα του Ελεήμονος Αυτοκράτορα. 

Ο στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναδείξουμε το πρόσωπο του ανεπανάληπτου Αυτοκράτορα και μέσα από αυτό να έρθουν στη σημερινή επικαιρότητα τα πρότυπα που ξέχασε η κοινωνία μας. Με τη βοήθεια του Θεού, η σειρά αυτών των θεματικών λογοτεχνικών διαγωνισμών θα συνεχιστεί, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάδειξη της ιστορίας του Γένους μας, της ρίζας μας, της γενναιότητας και Ορθόδοξης Πίστης των προγόνων μας.

Εκ μέρους του συλλόγου φίλων των απανταχού κρυπτοχριστιανών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν μέσα από τα έργα τους στο διαγωνισμό και να τους ευχηθούμε η συγγραφική τους πορεία να συνεχιστεί ακτινοβολώντας Χριστό και Πατρίδα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κκ Δαμασκηνό, που μας τίμησε μέσα από τη συνεργασία μας και να ευχηθούμε να υπάρξουν μιμητές του στο καταπληκτικό έργο που κάνει στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου.

Τα αποτελέσματα και η βράβευση

Τα αποτελέσματα και η βράβευση του φετινού λογοτεχνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου την 1η Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου, «Βατάτζεια», προς τιμή του Αγίου Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη.
Την ίδια μέρα θα δημοσιοποιηθεί στη σελίδα του συλλόγου μας ο κατάλογος με τα έργα και τα ονόματα των νικητών.


Εκ του Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.