Ετικέτες

8.10.15

Πυρά Ιερώνυμου προς δανειστές και άλλους!

Krostandis: Περιμένουμε περισσότερα από εσάς Μακαριότατε. Μπορείτε να το κάνετε! Ο τόπος έχει ανάγκη από έναν φυσικό ηγέτη και περισσότερο απο ένα πνευματικό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έστειλε μηνύματα εντός και εκτός χώρας
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, έστειλε, κατά τη σύνοδο της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στρέφοντας τα «βέλη» του κατά των δανειστών, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στα δεινά που υφίσταται τα τελευταία χρόνια η χώρα και υπογράμμισε ότι «σήμερα, όπως δείχνουν τα πράγματα, βρισκόμαστε σε μια καινούργια εποχή», καθώς «οι σχέσεις μας με τον λοιπό ευρωπαϊκό χώρο, η πνευματική, η οικονομική και οι άλλου είδους κρίσεις ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό...

Εάν υπάρχουν σχεδιασμοί που αποσκοπούν στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας, στην υποτίμηση της Ιστορίας και των παραδόσεών μας, στο ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας, στην περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση του πολιτισμού μας, η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουν ανάχωμα».
Ο κ. Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους δημιουργούν τριγμούς στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, «φωτογραφίζοντας» την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, οι δηλώσεις της οποίας περί κατάργησης της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών προκάλεσαν δυσφορία.
Το επεισόδιο«Φαινόμενα, όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας, οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή μας, στο πλαίσιο της ρυθμίσεως των οικονομικών σχέσεών μας, δεν θα παραλείψουν, αλλά, αντιθέτως, θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας, αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά - είναι εντός των τειχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγή Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.