Ετικέτες

27.10.15

Πρέπει στη διάρκεια της νηστείας να καταναλώνουμε προϊόντα σόγιας, τυπικά νηστήσιμα;


*Τέτοια προϊόντα είναι π.χ. το τυρί σόγιας, το γάλα σόγιας, μπιφτέκια σόγιας κλπ.

Όταν οι Πατέρες και οι Σύνοδοι νομοθετούσαν τα προϊόντα αυτά δεν υπήρχαν. Τυπικά λοιπόν επιτρέπονται.

Ουσιαστικά και σε βάθος σκεπτόμενοι όχι. Για δύο κυρίως λογούς:

α) Τα προϊόντα αυτά είναι απομίμηση αντίστοιχων γαλακτικών και κρεατικών προϊόντων οπότε προσπαθούμε να ξεγελάσουμε το Θείο! Αν για λόγους υγείας παρίσταται ανάγκη να φάμε τυρί είναι προτιμότερο να καταλύσουμε πραγματικά τυρί και όχι απομίμηση, πάντα με τη συμφωνία πνευματικού και ιατρού εφ’ όσον υπάρχουν.

β) Τα προϊόντα αυτά, δηλαδή τα παράγωγα συνήθως σόγιας, δεν ήταν γνωστά στο ελληνικό στομάχι πριν 50 χρόνια και είναι γενετικά τροποποιημένα είναι προϊόντα «μυστηριωδών» εργαστηρίων και ο Θεός ξέρει τι προβλήματα τραγικά θα δημιουργήσουν στο μέλλον και στον άνθρωπο και στον πλανήτη μας.

Στην Αγγλία, πρόσφατα, άνοιξαν καταστήματα – εστιατόρια με τίτλο «90», που σημαίνει ότι πωλούν προϊόντα που έχουν συλλέξει σε απόσταση το πολύ 90 χιλιόμετρα από τα σημεία πώλησης. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και για λόγους υγείας και παγκόσμιας οικονομίας.

από το βιβλίο: «Η δίαιτα του Θεού – Η νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας» – Γ.Μ. Σπηλιώτη

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει βέβαια πάντα και η αμφιβολία αν όντως είναι μόνο σόγια και τίποτα απολύτως άλλο αρτύσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.