Ετικέτες

30.10.15

Άρχισε η μάχη της αρχαίας ελληνικής Παλμύρας: Ρωσικά αεροπλάνα κρούσης Su-25 ανοίγουν δρόμο για τα συριακά στρατεύματα

Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Άρχισε η μάχη για την αρχαία ελληνική πόλη της Παλμύρας από την οποία θα κριθεί η τύχη της ανατολικής Συρίας καθώς από την Παλμύρα παιρνούν όλοι δρόμοι που ενώνουν όλα τα σημεία της συριακής επικράτειας. 

Κατά εκατοντάδες παραδίνονται οι ισλαμιστές στη Συρία στις κυβερνητικές δυνάμεις, καθώς έχουν διαρραγεί τα μέτωπα σε Χαλέπι και Χομς, ενώ την ίδια στιγμή επανεκινήθηκε  η επιχείρηση ανακατάληψης της στρατηγικής αρχαίας πόλης της Παλμύρα.
Ο συριακός Στρατός είχε σταματήσει την προέλασή του στα περίχωρα, καθώς δεν είχαν συγκεντρωθεί οι απαραίτητες δυνάμεις για την ανακατάληψη της πόλης, ενώ θεωρούνταν πρώιμη μια προσπάθεια διείσδυσης καθώς στα ανατολικά του "Μαργαριταριού της Ανατολής" βρίσκεται η "ενδοχώρα" του ISIL που ακόμα προμηθεύει με εφεδρείες προς αναπλήρωση απωλειών τις ισλαμιστικές γραμμές.
Η επίθεση ξεκίνησε το ύψωμα Al-Bayarat, το οποίο ελέγχει την οδική αρτηρία που πηγαίνει στην αρχαία πόλη.
Πριν λίγες ώρες η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία (περίπου 15.000 άνδρες) του συριακού Στρατού συνεπικουρούμενη από μαχητές της Χεζμπολάχ, και επίλεκτους των ιρανικών σωμάτων Al Quds διέρρηξαν το ισλαμιστικό μέτωπο στην γραμμή Khan Touman και Qarass στο νότιο Χαλέπι επιτυγχάνοντας περαιτέρω διείσδυση στους ισλαμικούς θύλακες.
Ο συριακός Στρατός είχε σταματήσει την προώθησή του για να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση του ISIL στις πόλεις Αl-Safira και Ithriya στο ανατολικό Χαλέπι, καθώς τώρα τα κυβερνητικά στρατεύματα διαθέτουν προπύργια σε όλες τις πλευρές της μεγαλύτερης συριακής πόλης και προσπαθούν με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας να σταματήσουν τις διεισδύσεις ενισχύσεων των ισλαμιστών με άνδρες και οπλισμό
Τώρα οι Σύροι διαθέτουν τα προγεφυρώματα για να επιτεθούν στην Khan Touman, και από την Ανατολή αλλά και από τον Νότο. Η πόλη είναι απαραίτητη καθώς αποκόπτει τον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χαλεπίου ο οποίος χρησιμοποιείται από τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα για να στέλνει εφόδια από την Ιντλίμπ στο νότιο Χαλέπι.
Την ίδια στιγμή μόνο χθες παραδόθηκαν στον συριακό Στρατό 166 τακφιριστές, κάτι που φανερώνει για πρώτη φορά ότι ακόμα και αυτοί οι φανατισμένοι και σκληροί μαχητές βιώνουν τον φόβο λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Η αυτοπεποίθηση μεγάλους μέρους του ISIL και της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα δείχνει να κλονίζεται.
117 παραδόθηκαν στην επαρχία της Χομς ζητώντας χάρη για τα διαπραχθέντα εγκλήματα και άλλοι 118 παραδόθηκαν στις μάχες του Χαλεπίου. Η ρωσική Αεροπορία και οι ρωικοί δορυφόροι έχουν καταγράψει εκατοντάδες ισλαμιστές να εγκαταλείπουν την Συρία και να περνούν τα σύνορα σε Ιορδανία και Τουρκία με την ελπίδα ότι θα βρεθούν σε πολύ πιο "φιλικά" εδάφη.







pro news
http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.