Ετικέτες

23.11.15

Ρωσικός τύπος: Οι Νεοπαγανιστές θα ξεκινήσουν «πόλεμο» εναντίον των Χριστιανών στην Ελλάδα


Η Μητρόπολη του Πειραιά της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε ειδική ανακοίνωση σε σχέση με την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων των αρχαιολατρών, αναφέρει ρωσική εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Το έγγραφο επισημαίνει «την πρωτοφανής ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων νεοπαγανιστικών οργανώσεων», οι περισσότερες εκ των οποίων «υπερβαίνουν την δικαία οργή των κανόνων της ευπρέπειας».

Μέσα από τις σελίδες τους στο Διαδίκτυο οι νεοπαγανιστές βλασφημούν τον Χριστό και τους Ορθόδοξους Αγίους, απειλούν τους ιερείς και τους ορθοδόξους πιστούς. «Δηλώνουν ανοιχτά τον σχηματισμό των ένοπλων ομάδων, οι οποίες αποκαλούνται « «πολεμιστές των θεών», και οι οποίες , υπό την διεύθυνση Παγανιστών Ιερέων(!), θα ξεκινήσουν μια ένοπλη εξέγερση, έτσι ώστε να «ελευθερώσουν» τους Έλληνες από την «χριστιανική σκλαβιά».

«Μιλάνε για ένα ποτάμι από αίμα και σωρούς των πτωμάτων … Αυτοί εκφράζουν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν έναν « ιερό απελευθερωτικό αγώνα ενάντια Ορθοδόξων Χριστιανών, τους οποίους αποκαλούν «εισβολείς οι οποίοι κατέλαβαν το έδαφος της Ελλάδος».

Η πρόσφατη εμφάνιση των μελών μιας ριζοσπαστικής νεοπαγανιστικής οργανώσεως στην πόλη της Καλαμάτας δείχνει ότι ειδωλολάτρες δεν θα περιοριστούν μόνο σε λεκτικές απειλές.

Νεοπαγανιστές έριξαν εκρηκτικά κάτω από το μνημείο του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (1405-1453) στην Σπάρτη και σχεδιάζουν να υλοποιήσουν μια σειρά από επιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς, πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς.

Η Μητρόπολη Πειραιώς σημειώνει ότι οι νεοπαγανιστές νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε ορθόδοξες εκκλησίες και ζητά από την αστυνομία να επιθεωρήσει την βιβλιογραφία που δημοσιεύθηκε από ιστοσελίδες νεοπαγανιστών, και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Ορθοδόξων πιστών.

Ο όρος Νεοπαγανισμός (ή Νεο-Παγανισμός, σύγχρονος παγανισμός) χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν μεγάλο αριθμό νέων θρησκευτικών κινημάτων, που βασίζονται κυρίως στα διάφορα παγανιστικά δόγματα, που προϋπήρχαν του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Τα Νεοπαγανιστικά κινήματα είναι ποικίλα και διαφορετικά, και μπορεί να συνδέονται με τον πολυθεϊσμό, τον ανιμισμό, τον πανθεϊσμό κ.α. Αν και πολλά Νεοπαγανιστικά δόγματα προσπαθούν να αναβιώσουν τις παλιές τελετές αρχαίων παγανιστικών θρησκειών, άλλα έχουν αναπτύξει νέες και σύγχρονες μεθόδους λατρείας.
Ο Νεοπαγανισμός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις αναπτυγμένες χώρες, βρίσκοντας μεγάλη απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Η μεγαλύτερη Νεοπαγανιστική θρησκεία είναι η Γουίκα (Wicca), μικροομάδες της οποίας, καθώς και μεμονωμένα άτομα υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι ενέργειες αυτές από τέτοιες τυχόν ανατρεπτικού χαρακτήρα ομάδες σαφώς και δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Οι Έλληνες είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι στην συντριπτική πλειοψηφία και προφανώς καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά της νομιμότητας στην χώρα μας . Εμείς θα λέγαμε καλύτερα για όλους αυτούς « ας τους φωτίσει καλύτερα ο θεός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.