Ετικέτες

28.11.15

Γέροντας Παΐσιος: Ο Χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί!


(...) Θα μηχανευτούν πολλά, αλλά από τον διωγμό που θα προκύψει, ο χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί. Όχι όμως έτσι που το θέλουν αυτοί που μηχανεύονται την παγκόσμια ένωση των εκκλησιών, θέλοντας να υπάρχει επικεφαλής ένας θρησκευτικός ηγέτης. Θα ενωθεί, γιατί οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα του Χριστού από τα ερίφια. Το κάθε πρόβατο θα κοιτά να είναι κοντά με τ' άλλα πρόβατα και έτσι θα πραγματοποιηθεί το "μία ποίμνη, είς ποιμήν".

Πρόσεξες; Το βλέπουμε εν μέρει να πραγματοποιείται: Οι χριστιανοί, είδες, έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα σε ανθυγιεινό κλίμα και προσπαθούν να φεύγουν απ' τις αρρωστημένες καταστάσεις και να τρέχουν κατά χιλιάδες στα μοναστήρια και στις εκκλησίες.

Σε λίγο θα δείτε σε μια πόλη να υπάρχουν μόνο δύο μερίδες ανθρώπων, αυτοί που θα ζουν άσωτοι και μακριά από τον Χριστό ζωή και οι άλλοι που θα τρέχουν στις αγρυπνίες και στα προσκυνήματα. Μεσαία κατάσταση, που υπήρχε ως τώρα, δεν θα μπορεί πλέον να υπάρχει.

Σκεύος Εκλογής, σελ 208.

5 σχόλια:

  1. Τι νόημα έχει η παρούσα ανάρτηση;;
    Μήπως για να δίνει άλλοθι στους Οικουμενιστές και στις συμπροσευχές και στις λειτουργίες ορθοδόξων μέσα σε καθολικούς ναούς (στην Γερμανία, τις οποίες διαφημίζει το ιστολόγιο Γιώργος Θαλάσσης;)
    Για να κλείνουμε τα μάτια όταν παραβιάζονται οι ιεροί κανόνες;;
    Για να βλέπουμε τις συμπροσευχές του Πατριάρχη με τον Πάπα και να μην μιλάμε;;
    Αυτό θέλετε;

    Από όλα όσα έγραψε και είπε ο π.Παϊσιος, σε αυτό επιλέξατε να εστιάσετε;
    Το ¨Σκεύος εκλογής" είναι βιβλίο που έγραψε ιερομόναχος για τον π.Παϊσο και όχι ο ίδιος ο π.Παϊσιος.
    Κάθε προσκυνητής ότι θέλει καταλαβαίνει. Ότι θέλει μεταφέρει και μετά πάλι ότι μπορεί καταλάβει αναπαράγει ο συγγραφέας.

    Αυτά που γράφει τα γράφει για μετά τους πολέμους και μετά την άφιξη του κινέζικου στρατού με 200.000.000 από τον Εφράτη προς την Ιερουσαλήμ, και μετά το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ.Έγιναν αυτά;; Τι νόημα έχει λοιπόν να μιλάτε για "ένωση εκκλησιών" σήμερα όπως κάνουν οι Οικουμενιστές;;;

    Που αλλού γράφει κάτι τέτοιο ο π.Παϊσιος;; Τόσα βιβλία, τόσες μαρτυρίες.Πουθενά;;

    Για την διακοπή του μνημοσύνου από τον π.Παϊσιο και άλλους αγιορίτες στον Πατριάρχη Αθηναγόρα, γράψατε;; Γιατί δεν γίνεται και σήμερα από τους αγιορίτες που έχουν γίνει πολύ χειρότερα;
    Γιατί τότε ο π.Παϊσιος δεν συνέχιζε το μνημόσυνο στον Πατριάρχη, με το σκεπτικό ότι κάποτε (;) θα ενωθούνε όλοι χριστιανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ μου είσαι πολύ επιθετικός και δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο.

      Το συγκεκριμένο άρθρο δεν προωθεί τον οικουμενισμό και το δικό μας ιστολόγιο έχει πάρει σαφή θέση ενάντια στις προσπάθειες που γίνονται τελευταία.

      Η γενική ιδέα της ένωσης όλων των Χριστιανών εμάς μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια της Μίας, Αγίας, Καθολικής (=Ορθόδοξης) και Αποστολικής Εκκλησίας μας, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως και σύμφωνα με το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (17:1-26 ..."ίνα ώσιν εν...").

      Η επίθεση εναντίον του φίλιου ιστολογίου "Έκτακτο Παράρτημα" θεωρούμε ότι είναι άδικη και δεν θα έπρεπε να γίνεται μέσω του δικού μας ιστολογίου. Μπορείτε αν θέλετε να απευθυνθείτε στο ίδιο το ιστολόγιο, το οποίο έχει e-mail επικοινωνίας και όχι σε εμάς. Η ένσταση αφορά άλλη ανάρτηση και άρα δεν βρίσκω τον λόγο να απολογηθώ για μια ανάρτηση που δεν έχει δημοσιευθεί στο δικό μας ιστολόγιο.

      Τέλος, η ερμηνεία του αποσπάσματος της παραπάνω ανάρτησης που δίνεις στο σχόλιο σου σχετικά με το πότε θα γίνει η ένωση των εκκλησιών και ότι θα συμβεί μετά τους πολέμους κτλ. είναι ερμηνείες που δεν μπορούν να εξαχθούν από το παρόν άρθρο και δεν μας απασχολούν. Ο Θεός ξέρει πότε θα επαληθευτούν οι προφητείες και αν θέλει μπορεί να τις αλλάξει κιόλας, Δεν θα δώσει λόγο σε εμάς τους ανάξιους για το αν και πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επαληθευτούν.

      Σε παρακαλώ στο εξής να απευθύνεσαι με ηπιότερους τόνους όταν έχεις κάποια ένσταση και να μην προβαίνεις σε επιθέσεις προς αδερφούς χωρίς πρώτα να τους εξηγήσεις την διαφωνία σου με ευγενικό τρόπο και με επιχειρήματα. Αντί να είμαστε μια γροθιά θα τρωγόμαστε μεταξύ μας. Ο σκοπός είναι να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έχει έρθει. Δεν είναι συνετό να φαγωνόμαστε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να δίνουμε τροφή στους "εχθρούς" της Ορθοδοξίας. Σκέψου το καλά αυτό αδερφέ. Στο λέω με πολλή αγάπη.

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν βλέπω ούτε καταλαβαίνω να δίνει πουθενά άλλοθι το άρθρο στους Οικουμενιστές και στις συμπροσευχές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγιος παίσιος φίλε!!!!! Αγιος Παίσιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννης Μπότσικας Ιατρός29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:40 μ.μ.

    Αδελφέ Παιδαγωγέ νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός. Τα περισσότερα ιστολόγια που διαβάζω είναι δόξα τω Θεό Ορθόδοξα (όπως και το δικό σου). Τα συγκεκριμένα πάντως θεωρώ οτι είναι αντιοικουμενιστικά ιστολόγια και ορθοτομούν την γλώσσα της αληθείας. Με σεβασμό Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.