Ετικέτες

30.11.15

Η κατάρρευση της Ε.Ε.


Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, αναφερόμενος στο ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό την Ευρώπη, δηλαδή της αθρόας εισροής μεταναστών, προέβη σε έναν αρκετά άστοχο αλλά και υπέρμετρα αλαζονικό συσχετισμό, παρομοιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο Ολλανδός πρωθυπουργός ενώπιον μιας μικρής ομάδος δημοσιογράφων που είχε κληθεί από τις Βρυξέλλες ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ολλανδία το πρώτο εξάμηνο του 2016, δήλωσε πως «Όπως όλοι γνωρίζουμε από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν όταν τα σύνορα δεν προστατεύονται επαρκώς. Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να χειριστούμε το ζήτημα [σημ. ΜΒΒ: εννοεί της μετανάστευσης]».

Ο EUObserver αναφέρει επίσης πως ο Rutte επεσήμανε πως «Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ροή των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τα σημερινά δεδομένα».

Ο Rutte εσκεμμένα συγχέει την έννοια της αυτοκρατορίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να δώσει στο έκτρωμα των δυτικών πολύ μεγαλύτερη αίγλη σε σχέση με την πραγματική τραγική του εικόνα. Η Ε.Ε. ουδέποτε υπήρξε αυτοκρατορία, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό στο μέλλον ειδικά με την σημερινή δομή και μορφή της Ένωσης.

Η μετανάστευση των λαών μέσα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν θα αποτελούσε κανένα πρόβλημα εάν παράλληλα δεν είχε κάνει την εμφάνισή του το πνεύμα της Δύσης που είχε ως συνέπεια αρχικά τον διχασμό και αργότερα την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας. Το πνεύμα της Δύσης είναι η βίαιη επιβολή της αντικατάστασης του Θεού από τον άνθρωπο και η εμφάνιση των αιρέσεων, του αθεϊσμού, της εξαχρείωσης του ήθους, της ακολασίας με κάθε της μορφή, της ανωμαλίας, της διαστροφής, του αμοραλισμού, του υλισμού και κάθε έννοιας που έχει ως τραγική κατάληξη την παρακμή και τον αφανισμό.

Η Ε.Ε. δεν κινδυνεύει (μόνο) από τους μετανάστες και τους πολεμιστές της jihad, αλλά πρωτίστως από την ιδεολογία και την κουλτούρα που την διέπει. Δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ την αίγλη και την ισχύ που χαρακτηρίζει μία αυτοκρατορία και αυτό γιατί δεν έχει την συνεκτική δύναμη που θα την θεμελιώσει και θα την διατηρήσει ισχυρή. Η Ε.Ε. είναι ένας συνεταιρισμός απατεώνων όπου οι ισχυροί προσπαθούν "τεχνοκρατικά" και ρητορικά να εξαπατήσουν και να υποδουλώσουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αυτό που πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και ιδιαίτερα της Ανατολικής, είναι το ότι πάνω από 1000 χρόνια αληθινής ελευθερίας, πραγματικής ανεξιθρησκείας και ευημερίας του λαού χάθηκαν παραχρήμα από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι πρόγονοι της Ε.Ε., οι Φράγκοι.

Σήμερα η Ε.Ε. είναι για την Ευρώπη ότι ήσαν οι Τούρκοι για τους Έλληνες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας: ο βάρβαρος δυνάστης κατακτητής και ... η αιτία για επανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.