Ετικέτες

30.12.15

Ας δείξουμε αγωνιστική διάθεση

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΔΡΗ


Είδαμε, αγαπητοί αδελφοί, έξω από την Μητρόπολη των Αθηνών σκηνές «απείρου κάλλους» με πρωταγωνιστές μια χούφτα νεαρών με "διαφορετικές προτιμήσεις" γύρω στα 10 άτομα. Κατόπιν, πλαισιώθηκαν και από μερικούς άλλους, που πήγαν για «χαβαλέ» ώσπου έγιναν «πολλές» κατά την “νεοελληνική” έκφραση!

Κάποια παιδιά εξ αυτών δεν δίστασαν να ανταλλάξουν θερμά ‘φιλιά’ μεταξύ τους και το χειρότερο να διακωμωδήσουν το τίμιο και αιματοβαμμένο ράσο που δόξασε και δοξάζει Εκκλησία, Πατρίδα και Οικογένεια.

Αμέσως τα συστημικά - κανιβαλιστικά Μ.Μ.Ε.  βρήκαν την ευκαιρία και ανέβασαν τον αριθμό αυτό σε 200! 

Πρώτα για λόγους τηλεθέασης, εντυπωσιασμού και κατά δεύτερον και πιο ανησυχητικό, για να προβάλουν την διαστροφή και την έκλυση των Ηθών – την άλλη άποψη,την διαφορετικότητα - που θέλουν να μας πλασάρουν και επιβάλουν με «δημοκρατικές» μεθόδους γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι του εξωτερικού σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Γνωστά πλέον τα κόλπα τους.

Και εμείς; Που είμαστε εμείς;

Μα θα μου πεις αδελφέ μου -τι να κάνω; Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αλλά και αν την έφερνε, τότε θα ήταν γραφικός! Ο τυπάρας που θα πρόσφερε αδιακρίτως, άφθονο τον γέλωτα σε κάθε πικραμένο!! Αλλά και εμείς οι ίδιοι, που πολλές φορές φερόμαστε σαν ευλαβείς-βλαμμένοι, όπως θα έλεγε αείμνηστος Θεολόγος, θα κάναμε την κριτική, τον δικό μας "χαβαλέ", έτσι για να ταραχτούν λίγο τα νερά της ανίας μας!

Και ενώ οι περισσότεροι Επίσκοποί  μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, γνωστός Ιεράρχης έσπασε την σιωπή αντιδρώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς για το σύμφωνο συμβίωσης. Ενώ άλλος Ιεράρχης τον επέπληξε (τον Ιεράρχη) δριμύτατα για τις αναφορές του!

Ήταν λάθος που βιάστηκαν να τοποθετηθούν και οι δύο, δίχως να έχει τοποθετηθεί η σύνοδος. Αυτό το λάθος το καρπώνεται η Ηγεσία, που τα αντανακλαστικά της δεν λειτούργησαν σωστά για ακόμη μια φορά! Η αλήθεια βέβαια  είναι κάπου στη μέση. 

Ο Κύριος δεν πήρε φραγγέλιο και πέταξε έξω από τον περίβολο του Ναού τους πραματευτές; Ενώ το Ιερατείο τι έκανε; Τα στραβά μάτια.

Αλήθεια αδελφοί μου, αν ο ΄Κύριος μας «ζούσε» στις μέρες μας και έπαιρνε φραγγέλιο έξω από το ναό του, καλή ώρα της Αρχιεπισκοπής, και έδινε και καμιά σε κανέναν «πισινό» τι θα λέγαμε!!

Θα έβγαιναν Μητροπολίτες, άνθρωποι του πνεύματος, σχετικοί και άσχετοι και θα τον κατακεραύνωναν!

Δεν θέλω να κάνω τον υπερασπιστή του Μητροπολίτη, αλλά φρονώ πως πρέπει να δικαιολογήσουμε την αγανάκτησή του! Την αγωνία του! Ίσως ο τρόπος που τα είπε, να μην ήταν αρεστός για αρκετούς, ο πιο ενδεδειγμένος. Σωστά. Να το δεχτώ.

Τότε όποιοι έχουν κότσια και θέλουν να μιλήσουν λόγο αληθείας, ας σταθούν μπροστά, αντρίκεια και με θάρρος ας ομολογήσουν! Ας δώσουν το παρόν στο προσκλητήριο του αγώνα.

"Εως θανάτου αγώνισαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" Σοφ.Σειράχ 4,28

Και ας πούν κατά το Ομηρικό "ξεσπάθω και ακλούθα"

Και εμείς να ακολουθήσουμε!

Ας προσέξουμε όμως. Με λόγο δυναμικό, αγωνιστικό, και ενωτικό,τουτέστιν ΣΥΣΣΩΜΗ   ΙΕΡΑΡΧΙΑ!!

Και όχι σαν κάποιες νομικίστικες δηλώσεις, ορισμένων ακροβολισμένων, κάποιος, κάπου, κάποτε, τύπου «σας πικράναμε»!  Λόγος ξύλινος που δεν πείθει σε μια διεφθαρμένη εποχή!

Σήμερα θέλουμε Αλήθεια! Και η αλήθεια έχει όνομα που είναι ο Ιησούς Χριστός!

Η σιωπή που έχει επιβάλει, η Εκκλησία (όχι ως θεόσωστος ,αλλά ως ηγεσία) δεν νομίζω να είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της και το ποίμνιο της. Θα της γυρίσει ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚΓιατί απλά η ευγένεια θέλει ευγένεια και το θράσος θάρρος!! 

Γιατί πήρε φραγγέλιο ο Κύριος; Γιατί δεν τους ζήτησε ειρηνικά και με ήρεμο τρόπο να φύγουν από το Ναό οι μικροπωλητές; Ήξερε πως με τα λόγια, σαν παντογνώστης που ήταν, ότι σε "πωρωμένους τη καρδία ανθρώπους" δεν θα είχε αποτέλεσμα. Ένα από τα πολλά που ήθελε να μας δείξει είναι και η αγωνιστική διάθεση που πρέπει να έχουμε! Μα και πάλι θα εμφανιστούν κάποιοι και θα πουν πως ίσως με την αγωνιστικότητα μπορεί να επέλθει πώρωση, επιθετικότητα, ακρότητα! Και πως θα πρέπει να έχουμε πνεύμα καταλλαγής, αγάπης στα πλάσματα του Θεού!!!!

Είναι τα πράγματα τελικά έτσι; 

Νομίζω πως όχι.

Με την τακτική του «να μην θίξουμε, να μην προκαλέσουμε, άστο να περάσει» δίνουμε λάθος μηνύματα στην κοινωνία μας που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στηρίγματα! Οι εκκλησιές μας άδειασανΠολλαπλασιάστηκαν οι αιρέσεις! Χάθηκαν οι νέοι!! Και για να βρεις καλόν πνευματικό, πολλές φορές πρέπει να ταξιδεύεις αρκετά μακριά!

Ας προτρέψουμε τους σαστισμένους πνευματικούς μας ταγούς, αφού πολιτικοί δεν υπάρχουν, να επιδείξουν αγωνιστικό φρόνημα με  την ίδια κοινή γνώμη. Ας πάρουν το "κόστος", όπως το πήρε πρώτος ο Κύριος μας με το να μας εξαγοράσει με το τίμιό Του αίμα.

Να κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα. Να ελέγξει με παρρησία την αμαρτία, από όπου και αν προέρχεται. Να βγουν άξιοι ιεροκήρυκες και να μιλήσουν με γλώσσα αληθείας. Να εξέλθουν τις πρωτευούσης  οι Αρχιμανδρίτες, που έχουν φωλιάσει στο γνωστό περιβάλλον, και  να επανδρώσουν(στο μέτρο του δυνατού) την λεηλατημένη πια επαρχία. Τα χωριά είναι αλειτούργητα,και οι μάρτυρες του Ιεχωβά κάνουν θραύση! Να ενημερωθεί και ο τελευταίος  ακρίτας χριστιανός, που έχει απομείνει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας. Να κηρυχθεί  Νινευιτική μετάνοια με νηστεία και προσευχή!

Ας ζητήσουμε έλεος από τον φιλάνθρωπο Θεό να αναδείξει φωτεινά και αγωνιστικά αναστήματα που να μπορούν να οδηγήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας και την πατρίδα μας σε ασφαλές λιμάνι  πριν να είναι αργά.

«Γρηγορείτε και προσεύχεστε ίνα μη εισέλθητε είς πειρασμόν»


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΔΡΗΣ για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

7 σχόλια:

  1. Γεώργιος.Π.Μελετέας30 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:41 μ.μ.

    Από τα πιο αγωνιστικά άρθρα που έχω διαβάσει.Βέβαια η Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση αλλά δυστυχώς "Θα το πω στο μπαμπά μου".Θα ήθελα δε να προσθέσω Κ.Κανδρή να αποκλειστούν, από την Εκκλησία οι Άθεοι που συνειδητά προσπαθούν να κατασκάψουν τα θεμέλια της Εκκλησίας (Μάταια βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαῦμα ἡκολούθησεν ἐν τῇ Χριστοῦ Γεννήσει· λέγει γάρ ἕνας Διδάσκαλος ὅτι τήν νύκταν ἐκείνην, κατά τήν ὁποίαν ἐγεννήθη ὁ Δεσπότης Χριστός, ἔστειλε πρῶτον ἕναν Ἄγγελον καί ἐθανάτωσεν ὅλους τούς ἀρσενοκοίτας, ὅπου ἦσαν εἰς τόν Κόσμον, καί ἔπειτα ἐγεννήθη, διά νά μή εὐρεθῆ τότε εἰς τήν γῆν, μία τοιαύτη θεομίσητος ἁμαρτία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μας έφεραν τον πολιτικό γάμο , μόνο στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν περίπου 100.000 κόσμου για να διαμαρτυρηθούν γιατί η πρόθεση και της τότε αντίχριστης κυβέρνησης ήταν να τον επιβάλει ως υποχρεωτικό για όλους .Πώς όμως είχε μαζευτεί όλο αυτό το πλήθος ; Να σας πω : Πρώτα απ΄όλα έδωσε εντολή η Ι.Σύνοδος σε όλους τους ιερούς ναούς μετά την θεία λειτουργία της Κυριακής να ενημερωθούν οπωσδήποτε όλοι οι χριστιανοί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μιλήσει ο κάθε ιερέας ξεχωριστά στην ενορία του με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο τόνο , που να ξυπνήσει και να κεντρίση τα χριστιανικά αλλά και περι προσωπικής αξιοπρέπειας και αγάπης προς την πατρίδα αισθήματα του Ελληνικού λαού.Γιαυτό και υπήρξαν τότε τα ανάλογα αποτελέσματα. Αντιθέτως σήμερα δεν βλέπω να γίνεται κάτι ανάλογο ούτε για αστείο . Δεν καταλαβαίνω . Υπάρχει κάτι που φοβίζει την Εκκλησία , τον Αρχιεπίσκοπο και την ιεραρχία εν γένει; Όση ευθύνη και αν έχει το ποίμνιο η Ι. Σύνοδος οφείλει να είναι μπροστάρης να λέει την αλήθεια να ενημερώνει τον κόσμο και να μην φοβάται τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.
    Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ
    ΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ .
    ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΟΥΝ .
    ............... ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΑΙΔΙΆ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ BLOG ΚΑΙ ΜΑΘΑΊΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι παπάδες και μητροπολίτες με μούσι (πάνε τα σεβάσμια γένια ) και κοντοκουρεμένο μαλλί!
    Τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά , ας τα βγάλουμε και αυτά να ησυχάσουμε!

    Ψάχνω απεγνωσμένα την Κυριακή ένα κήρυγμα να μας αφυπνίσει αντ’ αυτού ούτε οι καμπάνες δεν ηχούν πλέον μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας μην ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι!
    Η Αγία Τριάς διαφυλάξει πάντας ημάς

    και αυτό ακόμα όλο και πιο σπάνια ακούγεται στο τέλος της λειτουργίας λες και πρέπει να ξεχαστεί η Αγία Τριάδα!
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά θα αρκεστώ στο ότι ακόμα και την λειτουργία οι Ιερείς και Ιεράρχες μας την κάνουν …σαν κάτι που πρέπει να κάνουν!
    (η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα…)

    Η κατάκριση είναι αμαρτία η κρίση είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να αφυπνίσει κληρικούς και λαϊκούς!

    Στο κάτω κάτω τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιδράσουμε οι Χριστιανοί εκτός του …να μας απαγορεύσουν μέσω τσιπ να αντιδρούμε;
    Αλλά ακόμα και για αυτό έχουν βρει την απάντηση ορισμένοι “φωτισμένοι” …εάν έχεις τον Χριστό στην καρδιά σου το τσιπακι δεν πρόκειται να …σου τον αφαιρέσει η κάπως έτσι!
    Κρίμα πολύ κρίμα το χάραγμα, η στέρηση της ελευθερίας μας θα περάσει από ότι φαίνεται πολύ πιο ανώδυνα από ότι είχα φανταστεί και με τις ευλογίες της Ιεραρχίας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.