Ετικέτες

15.12.15

Πως περικυκλώσαμε την Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ρωσική περικύκλωση της Τουρκίας, όπως δείχνει και ένας χαρακτηριστικός χάρτης που δημοσίευσαν τα ρωσικά μπλογκς...έχει ολοκληρωθεί και τώρα η Άγκυρα αισθάνεται από παντού την καυτή ανάσα της Αρκούδας, που έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται με τα τουρκικά «παιχνίδια».

Ήδη όπως αναφέρεται. επτά χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που υπάγονται στο 58ο στρατιωτικό σώμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν μετακινηθεί και έχουν πιάσει θέσεις στο αρμενικό έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία. Τις δυνάμεις αυτές συνοδεύουν μεγάλο αριθμός αρμάτων μάχης, ενώ ο ρωσικός στρατός είναι εξοπλισμένος με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς.

Παράλληλα οι Ρώσοι έχουν τοποθετήσεις S-400 στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας και S-400 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Δηλαδή με λίγα λόγια ότι τουρκικό πετάει ή επιχειρήσει να πετάξει μπορεί να καταρριφθεί σε χρόνο «μηδέν».

Το μόνο που απέμεινε στην Τουρκία είναι η ανατολική Μεσόγειος αλλά και εδώ έχουν φροντίσει οι Ρώσοι να αναπτύξουν ισχυρές ναυτικές δυνάμεις με επικεφαλής το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, που διαθέτει τη ναυτική έκδοση των S-300.

Με λίγα λόγια η Ρωσία έχει «δέσει» χειροπόδαρα την Τουρκία και δεν μπορεί να κουνηθεί από πουθενά. Αυτό είναι και το άγχος του Ερντογάν, ο οποίος την προσπάθεια του να βγει από τη ρωσική»τανάλια» είναι πολύ πιθανό να κάνει ένα ακόμη λάθος, που μπορεί να αποδειχθεί και ολέθριο όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για ολόκληρη την περιοχή.
Ας ήξεραν να μην προκαλέσουν!



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.