Ετικέτες

22.12.15

Χάμα Συρίας: Oρθόδοξοι Νεομάρτυρες στην al Sukalabiyah από σφοδρή επίθεση με πυραύλους GRAD των ισλαμιστών


Οι ισλαμιστές τρομοκράτες με καταιγισμό ρουκετών καιπυραύλων GRAD πλήτουν από το πρωί την πόλη al Sukalabiyah στην επαρχία της Χάμα. Οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας και ο συριακός στρατός επιχειρούν ν΄αναχαιτίσουν την επίθεση. Υπάρχουν ήδη ταυτοποιημένοι 2 πολίτες μάρτυρες ο ένας ονομάζεται Mιχαήλ Fawaz και ο νεότερος είναι ο Riyad Kurde. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός δύναται ν΄αυξηθεί. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ αυτών κι ένα παιδί που βρίσκετια σε κωματώδη κατάσταση και αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.Γίνονται συνεχείς εκκλήσεις για γιατρούς.Παλλαική άμυνα σε κάθε σπίτι έχουν πάρει τα όπλα.Ώρες αγωνίας και οδύνης στη χριστιανική πόλη.Οι σιειρήνες ήχησαν στην πόλη εφιαλτικό σκηνικό.
Η συριακή κρατική ραδιοτηλεόραση κάνει  λόγο για 2 μάρτυρες και 10 τραυματίες το ένα έιναι παιδί από τις πειθέσεις των τρομοκρατών με ρουκέτες κατά της Al-Suqaylabiyah  και Salhab στη Χάμα.
Μια πηγή από την Αστυνομική Διεύθυνση στην επαρχία της Χάμα  αναφέρει ότι οι τρομοκράτες από την Κοιλάδα Wadi Al Anz δυτικά της πόλης του Καφρ Zita στόχευσαν με ρουκέτες την πόλη της Al-Suqaylabiyah που βρίσκεται στα   48  χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χάμα. Οι ρουκέτες έπληξαν αστική ζώνη και χτύπησαν εκτός των άλλων την αγορά της πόλης και χώρο στάθμευσης λεωφορείων.Σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν 8.Το sana αναφέρει ότι 2 άτομα εκ των οποίων ένα παιδί έπεσαν μάρτυρες από ρίψη οβίδων στην πόλη της Sqeilbiyah.
Διωγμοί των χριστιανών,εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων.Καταπάτηση κάθε μορφής θρησκευτικών ελευθεριών κια συνείδησης ή ελευθερίας της έκφρασης από τους φανατικούς σουνίτες.Απινής διωγμός στην Ανατολή..εθνοκάθαρση και γενοκτονία και των τελευταίων χριστιανικών εστιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.