Ετικέτες

3.2.16

Ένα καλό δόλωμα για ένα μεγάλο ψάρι





ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Ο "πολύς" Ρατζίπ  Ερτογάν προειδοποίησε, με τον γνωστό  εκκεντρικό του χαρακτήρα, ότι η Ρωσία θα επωμισθεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του. Και συνεχίζοντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε πώς «τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή παγκόσμια ειρήνη». Ζήτησε δε να συναντηθεί και με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Αιτία" βέβαια είναι η παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας το Σαββάτο από ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-34. Έτσι οι διαμαρτυρίες του «έπιασαν τόπο» αφού άμεσα το ΝΑΤΟ κάλεσε την Μόσχα να συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές του δικαίου και να σεβαστεί τον εναέριο χώρο του... μιας και η Τουρκία είναι κράτος μέλος του. Ο γενικός γραμματέας Γένς Στόλτεμπερκ δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου πως «Ένα Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της συμμάχου Τουρκίας παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Τουρκίας. Μερικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά» και κάλεσε τη Μόσχα να είναι προσεκτική σε τέτοιου είδους συμπεριφορές .



Κλασσική μέθοδος Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Αφού έχει στριμωχθεί άσχημα από τους Ρώσους τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο (Κούρδους) προσπαθεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στις διαφορές που μόνη της περιπλέχτηκε. Δυστυχώς για εκείνη το ΝΑΤΟ δεν φαίνεται να «ιδρώνει» και πολύ για τις οποιεσδήποτε διαφορές . Η Τουρκία χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της και έπεσε στην παγίδα την οποία νόμιζε πως είχε στήσει η ίδια. Η σχέση της Τουρκίας με την παγκόσμια τάξη έχει ημερομηνία λήξεως... δεν είναι στους σχεδιασμούς της πια και πρέπει να διαλυθεί. Δεν συμφέρει να υπάρχουν κυρίαρχα κράτη στην περιοχή, γιατί τότε δεν θα μπορούν να ελεγχθούν. 



Να μην ξεχνάμε πως η Νέα Τάξη έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί "συγκεκριμένα" συμφέροντα. Χρησιμοποιεί κράτη και όταν οι σχεδιασμοί απαιτούν αλλαγή τότε αυτά γίνονται αναλώσιμα. Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί. Ήδη οι "σύμμαχοι" έχουν συνάψει μυστικές συμφωνίες με Κούρδους και άλλους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Είναι τυχαίο πως η Γαλλία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας μόνο και μόνο για να έχουν επαφή; Με τι ανταλλάγματα; Λέτε να το έκανε στο όνομα του Δικαίου και της ελευθερίας των λαών; Το μόνο σίγουρο είναι πώς αυτή η κίνηση κάπου αποσκοπεί - ας μην είμαστε αφελείς. 


Τη έπραξε για την δύσμοιρη Κύπρο μας; Φυσικά τίποτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στρέψουν την Τουρκία κατά της Ρωσίας, ως ασπίδα, για να προφυλάξουν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν γίνεται να βλέπουν τις παραβιάσεις των Ρώσων στην Τουρκία και να μην βλέπουν τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο! Γιατί δεν βγαίνουν να τραβήξουν από το αυτί τον ταραξία της περιοχής που έχει αναστατώσει όλη τη περιοχή καταλαμβάνοντας δε και Ευρωπαϊκό έδαφος (Κύπρος) με τις ευλογίες του ΟΗΕ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε; 

"Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα"! Απλά μια νομικίστικη δήλωση του τύπου «βρείτε τα». Ούτε καν μια δήλωση συμμόρφωσης προς την "γείτονα" από τον εκάστοτε γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Πολύ φοβάμαι τους κρυφούς σχεδιασμούς των "συμμάχων"... επόμενος στόχος τους θα είναι η Πατρίδα μας. Εκτόνωση θα γίνει, αλλά πού; Φυσικά στον καρπαζο-εισπράκτορα. Ο χαμένος της υπόθεσης είναι πάντα ο πιο αδύνατος (κατά την κρίση τους) και ο πιο ευάλωτος. Έτσι, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι φρόντισαν πολύ πριν να διαλύσουν ό,τι πιο πολύτιμο είχε η χώρα: τις πνευματικές υποδομές και κατόπιν τις υλικές, εκμεταλλευόμενοι την κατάρα του Έθνους μας, την διχόνοια. 

Και φυσικά σε αυτήν την επιχείρηση δεν ήταν μόνοι τους... Η προδοσία ξεκινά πάντα από μέσα, το θανατηφόρο μικρόβιο είχε αρχίσει από παλιά να εισχωρεί σιγά σιγά στην χώρα μας. Τα κόμματα και οι κυβερνήσεις με τους περισσοτέρους, ακατάλληλους, αφελείς και όχι μόνον, έφερναν τον ένα εθνοκτόνο νόμο πίσω από τον άλλο, ερχόταν η επόμενη κυβέρνηση και ενώ σαν αντιπολίτευση ωρυόταν, τον υιοθετούσε, τον παγίωνε και άντε πάλι από την αρχή! Ενώ εμείς αντί να ζυγίσουμε καλύτερα τα πράγματα υπό του πρίσματος της Ελληνορθόδοξης παράδοσης και ιστορίας μας, πιστεύαμε (σωστό εν μέρει) πως πρέπει να ψηφίσουμε κυβέρνηση που κάνει λιγότερο κακό στον τόπο. Εκεί μας φτάσανε! Κι έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχοντας πλέον ένα κράτος μαριονέτα, διεφθαρμένους πολιτικούς, αδιάφορους πολίτες, μια Εκκλησία να "μεριμνά και να τυρβάζει περί πολλών" και ένα στράτευμα που - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών στελεχών - βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. 

Κατά συνέπεια, αποτελούμε πλέον "ένα καλό δόλωμα για ένα μεγάλο ψάρι". Το μόνο που απομένει είναι πότε θα τσιμπήσει το μεγάλο ψάρι. Εκτίμησή μου είναι πως οι Τούρκοι θα "διαβούν τον Ρουβίκωνα" με ολέθριες συνέπειες για όλους. Η Μόσχα γνωρίζει πως αν κάνει πίσω τότε θα έχει σημάνει και το τέλος της. Σε αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία που έρχεται έχουμε πιθανότητες να αντέξουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και προωθούμε την εν Χριστώ ενότητα και στους άλλους αδελφούς μας με κύριο στόχο την αφύπνιση και την αύξηση του "μικρού ποιμνίου", που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωτηρία και την ανάκαμψη του Έθνους μας. Ας κρατηθούμε γερά! Να μη φοβηθούμε. Ο Κύβος ερρίφθη! 

Αναστάσιος Σταυρίδης για τo ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κάτι βρωμάει πλέον! Ας μείνουμε ενωμένοι που τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Σταυρίδη πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ πιο άσχημα για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.