Ετικέτες

9.3.16

Ζητείται ελπίς!


του Αντ/γου (ε.α) Νίκου Ταμουρίδη


Νέα αλλεπάλληλα επεισόδια του ελληνικού δράματος μας κρατούν σε εθνική αγωνία. ''Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο'', ''Ασφαλιστικό Ν/Σ'', ''Μπλόκα Αγροτών'', ''Έξοδος από τη Σένγκεν'', ''Hot Spots'', ''Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης''! Κι όλα αυτά, με φόντο τα συντρίμμια του εθνικού οικοδομήματος. 

Η σημερινή κυβέρνηση, στερουμένη ίχνους εθνικής στρατηγικής και με πολλαπλή δόση υπόπτου ερασιτεχνισμού, αδιαφορεί για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, συνεχίζει τη διεθνή απομόνωση της χώρας και αδυνατεί να αντιδράσει, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο αλλοεθνών και μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών.

Τα λοιπά κόμματα στην πολιτική γεωγραφία της χώρας, ένας σωρός ερειπίων. Απλοί όγκοι άμορφοι, ασχημάτιστοι, άνευ συνειδήσεως, άνευ καθαρής ιδεολογίας, άνευ παλμών, άνευ ζωής. 

Ο κονιορτός της πολιτικής διαμάχης πυκνός. Τα πολιτικά πάθη κατατίθενται καθημερινά σε μια πολιτική παλαίστρα, η οποία συντρίβει, ατιμάζει και δολοφονεί την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Το Σύνταγμα καταπατείται σχεδόν καθημερινά. Εντός του κοινοβουλίου, το εθνικό βήμα, το απόρθητο αυτό άσυλο της ελευθερίας του λόγου, κατάντησε άσυλο υβριστών της δημοκρατίας. Που, εδώ, εν Αθήναις, εντός των τειχών του ιερού πτολιέθρου, όπου κάποτε βασίλεψε η Βουλή του Αρείου Πάγου και η Βουλή των Πεντακοσίων και το βήμα της Πνύκας.

Ο ''εμφύλιος'', προσφιλές παιχνίδι των Ελλήνων, συνεχίζεται. Σε αυτόν η Ελλάδα οφείλει διαχρονικά την εξάντληση, τον κομματισμό, τη διαφθορά, την πτώχευση, την αποτύφλωση, την εκμηδένιση της ηθικής της δύναμης.

Οι ξένοι, σύγχρονοι βάρβαροι, μας λοιδορούν! Μας κρατούν βαριά ασθενείς, με ενδύματα παλιά, κατακλιμένους στην ίδια σκουριασμένη κλίνη και στον ίδιο μουχλιασμένο χώρο, ο οποίος μολύνεται όλο και περισσότερο! Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να μείνει άλλο κλινήρης και σε αρρωστημένο περιβάλλον. Θέλει δωμάτιο νέο, ενδύματα καινούργια, αέρα καθαρό.

Μέσα σε αυτή τη θλιβερή συγκυρία, μέσα σε αυτό το τραγικό πλαίσιο, ζητείται ελπίς! Μέσα στο έλεος αυτού του καταστροφικού κατακλυσμού, ο Ελληνικός λαός, ως Νώε, είναι καταδικασμένος αυτός ο ίδιος να κατασκευάσει την κιβωτό του! Ζητούνται λοιπόν άξιοι Έλληνες που θα γαλβανίσουν τα πνεύματα των νεοελλήνων, τα αλλοτριωμένα από την τεχνητή ευημερία των δανεικών πακέτων και τα παραλυμένα από τον φόβο των σύγχρονων γκαιμπελίσκων. Παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί δεν προαναγγέλλουν αισιοδοξία, ζητούνται Έκτωρες να τους αψηφήσουν και να πούνε: Πάμε μπροστά! Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης! 

Πως όμως θα γίνει αυτή κίνηση σωτηρίας, όταν κάθε αγνή προσπάθεια συντρίβεται στον σκόπελο του ισχύοντος πολιτικού συστήματος; Η απάντηση μια και μοναδική. Με την ένωση, με την σύμπραξη όλων των υγιών ελληνικών δυνάμεων! Υγιείς δεξιοί, αγνοί σοσιαλιστές, ιδεολόγοι κεντρώοι, σώφρονες αριστεροί, όλοι αυτοί, έξω από τα χαρακώματα της εξυπηρέτησης κομματικών και ατομικών συμφερόντων, να δουλέψουν μαζί για να στεριώσουν αυτό το οικοδόμημα που επικίνδυνα κλυδωνίζεται και παραπαίει, να παλινορθώσουν την Πατρίδα! 

Είναι αδήριτη, όσο ποτέ λοιπόν, η ανάγκη δημιουργίας ενός Ενωτικού Πολιτικού Φορέα, έτσι ώστε να μην επιτραπεί να εξελιχθεί το ελληνικό δράμα σε εθνική τραγωδία. Αν αυτό καρποφορήσει, ο τόπος δεν έχει παρά να μακαρίσει εαυτόν και να δρέψει τους καρπούς. Αλλιώς ας ετοιμαστεί η Ελλάς να θρηνήσει το μέλλον της...

Αντιστράτηγος (ε.α) 
Νίκος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.