Ετικέτες

31.5.16

Μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης: Ένας άθεος Χίππυς συναντάει την Ορθοδοξία κι ο Ουρανός ανθίζει

4248_spanoudakis02.jpg
Συνέντευξη στον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο
23 Νοεμβρίου 2013 – Λύχνος TV

Ο Έλληνας Μουσικος & συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης αρχικά σπούδασε κλασική κιθάρα. Αρχικά ασχολήθηκε με την μουσική ποπ, αλλά αργότερα συνέχισε τις κλασικές σπουδές του στην Ακαδημία του Würzburg με τον Bertold Hummel και αργότερα στην Αθήνα με τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη. Αργότερα ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική. Έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει τραγούδια που ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες. Η μουσική του Σπανουδάκη χαρακτηρίζεται από τις ροκ, κλασικές και βυζαντινές μουσικές επιρροές του.

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1948 στην Αθήνα και από μικρή ηλικία η μουσική ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Σαν παιδί, ασχολήθηκε με τη κλασική μουσική (κιθάρα και θεωρία) με τον καθηγητή Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Έπειτα, ως έφηβος στη δεκαετία του ’60 και του ’70, έπαιζε μπάσο και πλήκτρα σε κάποια συγκροτήματα στην Αθήνα, στο Παρίσι και τελικώς στο Λονδίνο, όπου έζησε αρκετά χρόνια και ηχογράφησε τους πρώτους του δίσκους.
Δισκογραφία
1970 – Beautiful Lies (Γαλλία)
1974 – Looking Back (Ελλάδα)
1977 – Στον Πρώτο Μουσικό
1977 – MARAN ATHA
1977 – Η συντροφιά του Νέστορα
1978 – Τα χρώματα της Ίριδος / Προμηθέας σε δεύτερο πρόσωπο
1982 – Άγγελος
1984 – ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
1985 – 7 ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ
1985 – Πέτρινα Χρόνια
1986 – KONTRAMPANTO
1987 – KAΘ´ΟΔΟΝ
1988 – Η φανέλα με το 9
1988 – Πινγκ Πονγκ
1988 – Ω Γλυκύ μου έαρ
1988 – ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
1989 – TANIRAMA
1989 – ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΜΟ
1989 – PING PONG
1990 – ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
1990 – ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
1991 – Άντε γειά
1991 – ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
1992 – ΕΠΑΦΗ
Πηγή: Wikipedia

HEART MUSIC HEART
HIPPIES MET ORTHODOXY
ATHEISTS MET ORTHODOXY
ATHENS OF MY HEART

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.