Ετικέτες

26.5.16

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΘΕ


Της Ελένης Παπαδοπούλου


Ανασφάλεια, απελπισία και απογοήτευση προσπαθούν να κυριέψουν την ψυχή μας. Είναι η στιγμή που ο έλληνας έχει κουραστεί τόσο πολύ από τα ψέμματα και τον σκοταδισμό που κοντεύει να καταρρεύσει όλο του το είναι.

Κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν κάθε οικογένεια που έχει απομείνει και να οδηγήσουν τον κάθε ένα από μας σε απόγνωση. Αναγκάζονται και φεύγουν στο εξωτερικό τα πιο δυνατά μυαλά ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας. Έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να εφαρμόζουν ένα πολύ καλά στημένο σχέδιο που σκοπό έχει μόνο την εξουδετέρωση της ελληνικής ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας. Κάνουν τα πάντα για να μας φοβίσουν και να μας καταστρέψουν.Ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πίνει χάπια,καθώς οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεν αντέχονται και μόνο λύπη δημιουργούν. Τόσα χρόνια έχουν πουλήσει τις ηθικές μας αξίες,τα πιστεύω μας. Πούλησαν ότι τους ζητήθηκε για να μην χάσουν λίγο από την αίγλη τους και όχι μόνο. Τώρα αποτελειώνουν το πούλημα που το πλασάρουν σαν «αξιοποίηση».

Αυτοκτονίες,ληστείες,απαγωγές,φόνοι,βιασμοί και τόσα άλλα που οδήγησαν πολλούς μέσα στην απόγνωσή τους να χάσουν τον εαυτό τους.

ΌΧΙ ΑΛΛΟ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Όσο κι αν θέλουν να μας εξαφανίσουν από τον χάρτη, όσο κι αν θέλουν να φορέσουμε μπούρκα και προδώσουμε την αλήθεια μας ,όσο κι αν θέλουν να μας τρελλάνουν και να μας οδηγήσουν στην κατάθλιψη, εμείς τόσο θ΄αντιστεκόμαστε και θα ζητάμε από τον Άγιο Θεό μας να μας προστατέψει και να μας σώσει από τα τόσα φίδια που απλώθηκαν στη χώρα μας.

Ας μην απογοητευόμαστε. Ας μην απελπιζόμαστε. Είναι μία δοκιμασία που καλούμαστε να περάσουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί για το Ελληνοοθόδοξο Έθνος μας. Μία δοκιμασία που μόνο με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και προσευχή μπορεί να ξεπεραστεί ανώδυνα. Μία ευκαιρία να πλησιάσουμε τον Θεό και να ακούσουμε την αλήθεια μας. Την Αλήθεια του ενός και μοναδικού Τριαδικού Θεού μας. Ο Παντοδύναμος και πολεύσπλαχνος Πατέρας μας δεν μας ξεχνάει ΠΟΤΕ. Εμείς τον ξεχάσαμε.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης έβλεπε την αθλιότητα της κοινωνίας και έλεγε· «Κοιτώ δεξιά απελπισία, κοιτώ αριστερά απελπισία. Κοιτώ μπροστά απελπισία. Κοιτώ πίσω απελπισία. Κοιτώ κάτω απελπισία. Κοιτώ μέσα μου απελπισία. Σηκώνω τα μάτια μου στον ουρανό και βρίσκω χαρά και ελπίδα.

Μόνο ο Θεός μας μένει. Ας το καταλάβουμε καλά αυτό. Ο Θεός που έσωσε την μικρή ιστορική βαρκούλα της Ελλάδος τόσες φορές, από τα αφρισμένα κύματα, θα την σώσει εκ νέου, αρκεί να καταφύγουμε με πίστη και με μετάνοια κοντά του.


Ελένη Παπαδοπούλου για το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.