Ετικέτες

13.7.16

Μέρκελ: "Τρομοκράτες" πέρασαν στην Ευρώπη


Μαχητικές οργανώσεις πέρασαν λαθραία μέλη τους στηνΕυρώπη με το κύμα των προσφύγων που διέφυγαν από τη Συρία, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

"Εν μέρει, η ροή των προσφύγων χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για να περάσουν λαθραία τρομοκράτες", δήλωσε σε συγκέντρωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσής της στην ανατολική Γερμανία.

Η καγκελάριος είπε πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία μετά την απόφαση της τελευταίας να εγκαταλείψει την ΕΕ θα είναι δύσκολες.
"Θα έχουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο", πρόσθεσε.
"Όμως γι' αυτό εμείς ως 27 κράτη μέλη πρέπει να αναρωτηθούμε, 'πώς θέλουμε να μοιάζει η Ευρώπη μας;' Και εκεί, πιστεύω, καθένας μπορεί να πει πόσο πολλή γραφειοκρατία υπάρχει", πρόσθεσε.
Γερμανία: Από την Ελλάδα οι πρόσφυγες στη Βαλκανική Οδό
Τις πληροφορίες, που θέλουν τη ροή προσφύγων κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού να έχει αυξηθεί, απέφυγε να επιβεβαιώσει η γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν από καιρό στην Ελλάδα και όχι για πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν τώρα από την Τουρκία.
"Δεν μπορώ να διαπιστώσω κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στην κατάσταση κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού", δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Σεμπάστιαν Φίσερ και τόνισε: "Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσφυγική ροή στο Αιγαίο, λειτουργεί. Ο αριθμός προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει μειωθεί δραστικά".
Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος, Τομπίας Πλάτε, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι αριθμοί, αλλά μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι, στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονταν εδώ και καιρό στην Ελλάδα.
http://www.nooz.gr/world/merkel-tromokrates-perasan-la8raia-stin-europi
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.