Ετικέτες

24.8.16

Η Γεωπολιτική δύναμη της Ορθοδοξίας, την οποία η Ελλάδα έχει πετάξει στα… αζήτητα! (βίντεο)

hqdefault
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας από τους μεγάλους σύγχρονους ηγέτες που έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη δύναμη έχει η Ορθοδοξία σαν η μονή αληθινή πίστη που έχει την δυνατότητα να λύσει πολλά παγκόσμια προβλήματα, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

Αυτό το γνωρίσαμε πολύ έντονα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, όπου ήρθε σαν ένας προσκυνητής στο Περιβόλι της Παναγιάς.
Δυστυχώς όμως,  εμείς που διδάξαμε την Ορθοδοξία στους Ρώσους και όχι μόνο, αυτό το Περιβόλι σήμερα το έχουμε καταντήσει… «στήλη άλατος», ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας την Ορθοδοξία σαν κάτι το αναχρονιστικό και… οπισθοδρομικό.
Έφτασαν στο σημείο να στέλνουν στα δικαστήρια ένα μητροπολίτη γιατί τόλμησε να επικρίνει το πολιτικό σύστημα, καθώς αυτό δεν… αρμόζει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, (όπου όπως φαίνεται δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να μιλούν), και ακόμα πιο άσχημα, τόλμησε να εκφωνήσει την απαγορευμένη λέξη : «λαθρομετανάστες»! Αλοίμονο του!
Το κατάντημα μας γίνεται ακόμα πιο θλιβερό βλέποντας τις παρακάτω εικόνες από μια υπερδύναμη που αναδεικνύεται παγκόσμιας κυριαρχίας. Μια δύναμη της Ορθοδοξίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος που επισκέφτηκε στις 16 Ιουλίου την μονή Βαλαάμ στην χερσόνησο της Καρελίας, τιμώντας τους αγίους Σέργιο και Χερμαν, όπου και κοινώνησε ενώ ασπάστηκε την άγια εικόνα της μονής.
Από πότε έχετε να δείτε Έλληνα πολιτικό να μεταλαμβάνει σε ελληνορθόδοξο ναό; 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.