Ετικέτες

4.8.16

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο Π. ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ.



 Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις 12.00 στον Ι.Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ. Λαϊκό προσκύνημα της σωρού του γέροντα θα υπάρχει  από τις 08.00.

Χθες κοιμήθηκε μία ξεχωριστή ψυχή., ο πατέρας Σάββας Αχιλλέως,  στο Νοσοκομείο του Πύργου ,αφήνοντας πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο που με λίγα λόγια μπορούμε να περιγράψουμε, γιατί τέτοιες ψυχές δεν περιγράφονται με 2-3 παραγράφους.

Ο πατέρας Σάββας υπήρξε ένας κύπριος αγωνιστής  και από τους πρωτεργάτες του  Απελευθερωτικού Αγώνος. Πήρε μέρος στην 1η Αντάρτικη ομάδα της περιοχή ΚύκκουΣυνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τους Άγγλους μέχρι το πέρας του Αγώνος. Έκτισε έναν μεγαλοπρεπή Ναό επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Καρέα Αττικής,όπου ήταν Αρχιμανδρίτης για 40 έτη,  αλλά και ένα τεράστιο πνευματικό κέντρο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδος.


Ο Θεός του είχε δωρίσει τα χάρισμα του εξορκισμού. Μπορούσε με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να διώχνει τα δαιμόνια από τους ανθρώπους και να τους θεραπεύει σωματικά και ψυχικά.  Πολλές ψυχές αναζητούσαν το πετραχήλι του από όλη την Ελλάδα και τον ευχαριστούσαν για το θείο δώρο που τους έκανε. Η φήμη του είχε φτάσει παντού. Ένας ιερέας αληθινός στρατιώτης του Χριστού που ακολουθούσε πιστά το Ευαγγέλιο ακόμη κι αν φαινόταν σε κάποιους αυστηρός και καυστικός. Χωρίς φόβο και δισταγμό μιλούσε ανοιχτά  για την κάθε πλάνη που προσπαθούσε από τότε να φέρει η νέα τάξη πραγμάτων. Κήρυττε με αληθινό λόγο Θεού.  
Ευχόμαστε να αναπαυτεί η ψυχή του δίπλα στον Χριστό και να μας στείλει Ο Θεός κι άλλους τέτοιους αγωνιστές,άξιους και μαχητές γέροντες που θα βοηθήσουν στην δύσκολη πορεία μας.  

Γέροντα καλό παράδεισο, την ευχή σου να΄χουμε. Αμήν


Ελένη Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.