Ετικέτες

1.9.16

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ! Συγκέντρωση στην Αθήνα ενάντια στην απαγόρευση του μπουρκίνι



"Άθεος Γυμνιστής για Μουσουλμάνους, Γυναίκες, Μπουρκίνι" γράφει στο στέρνο του ημίγυμνος διαδηλωτής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι, και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν την Τρίτη αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δρόμοι γύρω από τη γαλλική πρεσβείααρέμεναν κλειστοί για τα οχήματα.«Η απαγόρευση του μπουρκίνι αφαιρεί το δικαίωμα των ανθρώπων στην επιλογή», επισήμανε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου. Μια μαθήτρια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ντυνόμαστε και όχι τα κράτη».

Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να λάβει μέρος ένας διαδηλωτής, ο οποίος πήρε μέρος στη συγκέντρωση ημίγυμνος με γραμμένα στο σώμα του συνθήματα κατά της ισλαμοφοβίας.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης και η Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.