Ετικέτες

19.9.16

Σεβασμιώτατος: «Ο Θεός δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την Ελλάδα, διότι οι Έλληνες είχαν, έχουν και θα έχουν ψηλά τον Σταυρό του Κυρίου».


Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η Παγκόσμια Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Κατά την διάρκεια της Δοξολογίας με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη έγινε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ παρέστη πλήθος πιστών που από νωρίς το πρωί προσήρχοντο στον Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, να πάρουν δύναμη και ευλογία και τον καθιερωμένο ευλογημένο βασιλικό.
                Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αρχικά αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σημερινής Μεγάλης Εορτής και στη συνέχεια αναλύοντας το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας ανέφερε: « Η Ελλάδα έχει ρίζες σοφίας και η σοφία οδηγεί τον άνθρωπο στη γνώση του Θεού και στην πίστη σε Αυτόν. Η ζωή του χριστιανού δεν είναι πάντα ευχάριστη, ο Θεός επιτρέπει δοκιμασίες, πολλούς σταυρούς που οδηγούν όμως στον Θεό. Ο Σταυρός είναι αγώνας αλλά και λύτρωση γι’ αυτό θα πρέπει να σηκώνουμε τον σταυρό μας με υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό.» Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό ως σημείο καύχησης και νίκης των Ελλήνων σε περιόδους δεινών για την Πατρίδα μας και είπε χαρακτηριστικά: « Ο Θεός δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την Ελλάδα, διότι οι Έλληνες είχαν, έχουν και θα έχουν ψηλά τον Σταυρό του Κυρίου». Τέλος ευχήθηκε ο Σταυρός του Κυρίου να χαρίζει δύναμη και να αγιάζει με την ζωογόνο Δύναμη του όλους τους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.