Ετικέτες

6.10.16

Κήρυγμα γέροντα: Στώμεν καλώς!Δύο μόλις εβδομάδες μετά την Πεντηκοστή, στις 3/7/2016, ο π. Λαυρέντιος Γρατσίας κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος μας μιλά από καρδιάς για τους Αγίους, την Ορθοδοξία, την θεία μετάληψη, την μεγάλη αξία της συμμετοχής μας στα μυστήρια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής (δηλ. της Ορθόδοξης) Εκκλησίας μας και την στάση που πρέπει να κρατήσουμε μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την Σύνοδο της Κρήτης.


Στώμεν καλώς! Αλλά προσοχή! Όχι στις βεβιασμένες και μεμονωμένες κινήσεις. Θέλει ψυχραιμία, υπομονή και διάκριση ο χειρισμός της κατάστασης. Προσευχή, νηστεία, συμμετοχή στα μυστήρια και πίστη στον Κύριο. Ναι στην ομολογία, αλλά οι αντιδράσεις μας να έχουν μέτρο. Να και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 15-λεπτο κήρυγμα:

"...Πώς έλεγε ο Κολοκοτρώνης; ' Η υπόθεση της επαναστάσεως έπεσε στις ψυχές όλων μας σαν βροχή. ' Πώς πέφτει η βροχή και δεν βρέχει έναν άνθρωπο μονάχα, αλλά βρέχει όλους, έτσι έπεσε και ο πόθος της επαναστάσεως σε όλους και όλοι μαζί ξεσηκώθηκαν. Έτσι πολύ περισσότερο τώρα εδώ να δώσει ο Θεός την βροχή της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος να πλεύσει στις ψυχές μας και να μας οδηγήσει. Να ομονοούμε και να κρατήσουμε με την χάρη του Θεού την αλήθεια. Ορθοδοξία και Ορθοπραξία!... Τρία πράγματα μας λένε οι πατέρες συνήθως να προσέχουμε: τα πιστευτέα, τα πρακτέα και τα λατρευτέα..."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.