Ετικέτες

23.11.16

Το διακόνημά σου, η ευλογία σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για διακονημα


Δυστυχώς κάθε μέρα ακούμε για αυτοκτονίες που φυσικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ενημερώνουν ποτέ. Πόσο μεγάλη θλίψη μπορεί να νιώθει κανείς όταν τόσες ψυχές χάνονται έτσι άδικα έχοντας φτάσει σ΄ένα αδιέξοδο ; Άλλες τόσες ψυχές υποφέρουν και κάθε μέρα ασθενούν και περισσότερο.

Ένας τρόπος για να νικήσουμε αυτόν τον μεγάλο εχθρό της λύπης, της κατάθλιψης και της απογοήτευσης είναι να ζητήσουμε από Τον Πλαστουργό μας να μας δείξει τον δρόμο για να κάνουμε το διακόνημά μας. Να βρεθούμε κοντά στην εκκλησία Του Χριστού μας και να προσπαθήσουμε να διεκπαιραιώσουμε όποια αποστολή μας ανατεθεί.

Με βαθιά κατάνυξη και δύο απλά λόγια καρδιάς ας σκύψουμε το κεφάλι και ας ζητήσουμε από Τον Κύριο μας να μας φωτίσει τον δρόμο. Θα έρθει την κατάλληλη στιγμή ένας άνθρωπος που θα τον έχει στείλει Ο Θεός και θα μας προτείνει να ξεκινήσουμε το διακόνημά μας. Κάποτε νόμιζα πως μόνο οι μοναχοί έχουν διακόνημα. Άλλος μαγειρεύει, άλλος καθαρίζει, άλλος αγιογραφεί, άλλος ψέλνει κλπ. Στην προσπάθεια μου να έρθω πιο κοντά Στον Χριστό διαπίστωσα πως είμαστε όλοι μας στρατιώτες Του Χριστού είτε μοναχοί είτε λαϊκοί. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ακολουθήσει απλά και ταπεινά το δικό του διακόνημα χωρίς να είναι απαραίτητα μοναχός.


Και τότε έρχεται η θεραπεία. Τότε έρχεται το χάδι Του Θεού χαρίζοντάς σου ευλογίες που ούτε να τις φανταστείς δεν θα μπορούσες. Σου δείχνει με έναν δικό Του τρόπο την παρουσία Του και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Μέσα σου αρχίζεις και ανακουφίζεσαι από τα βάρη του σκοτεινού σου παρελθόντος και νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά δυνατά όπως ενός μικρού παιδιού. Η ψυχή σου μπήκε στον σωστό δρόμο για να σωθεί και να αναπαυθεί αιώνια. Ο Θεός σε λυπήθηκε και σου έδειξε τον δρόμο της σωτηρίας. Νιώθεις ευλογία που έχεις το διακόνημα σου και δεν παραπονιέσαι όσο κι αν κουράζεσαι σωματικά. Η ψυχή χαίρεται, τα μάτια λάμπουν, το χαμόγελό σου ακτινοβολεί και τότε τα βλέπεις όλα αισιόδοξα γιατί ξέρεις πως ότι και να γίνει στο τέλος θα βασιλέψει Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.  Προσεύχεσαι να Σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις  και να Τον πλησιάσεις όσο περισσότερο γίνεται αφήνοντας πίσω κάθε τι υλικό και γήινο κοιτώντας ψηλά στον παράδεισο που μας έχει ετοιμάσει. 

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
για το ιστολόγιο           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.