Ετικέτες

16.12.16

Τα Χριστούγεννα Ο Χριστός γεννάται για΄μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΙΣΤΟς ΕΛΠΙΔΑ

Στα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών μπορεί να νιώσει κανείς την χαρά των Χριστουγέννων. Αυτή η χαρά μεταδίδεται και στους μεγαλύτερους που μέσα από την καθημερινή μάχη που δίνουν με τα προβλήματα ξεκλέβουν λίγες ώρες διασκέδασης.

Τα λαμπάκια ανάβουν, αρχίζουν να στολίζουν τους δρόμους, τα σπίτια, τα μαγαζιά. Σκέφτονται από τώρα τι θα φορέσουν, ποιον θα καλέσουν για φαγητό, πόσο όμορφοι και περιποιημένοι θα είναι για τα δύο ρεβεγιόν, πόσα δώρα θα πάρουν. Τρέχουν στα καταστήματα να αγοράσουν γλυκά, δώρα, φαγητά και ρούχα για την μεγάλη βραδιά την παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Κάνουν κρατήσεις σε πολυτελή εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα για να διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Ναι, είναι πολύ όμορφο το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων και τα πολλά λαμπάκια. Όμως μήπως χάνουμε την ουσία της γιορτής της γέννησης Του Θεανθρώπου και ασχολούμαστε μόνο με τα μελομακάρονα ;

«Ο Χριστός γεννάται κάθε μέρα στην ψυχή μας» ήταν τα λόγια ενός ιεροκήρυκα. Τα Χριστούγεννα  Ο Χριστός γεννάται για΄μας. Δεν γεννήθηκε μία φορά και απλά το γιορτάζουμε. Ο Χριστός γεννάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και οφείλουμε σαν συνεπείς χριστιανοί και άξιοι στρατιώτες Του Χριστού να τιμήσουμε αυτή την θαυματουργή μέρα όπως της αξίζει. Ο Χριστός μας περιμένει από το ξημέρωμα στην εκκλησία να χαρούμε και να γιορτάσουμε μαζί Του.Να μας κοινωνήσει και να κατοικήσει μέσα μας.Με κατάνυξη, προσευχή, πνευματική και σωματική νηστεία μέχρι την παραμονή, με ταπείνωση και σεβασμό στο πρόσωπό Του. Ας ευχηθούμε να μας αξιώσει Ο Θεός να ζήσουμε και φέτος την γέννηση Του Υιού Του και ας φωτίσει εκείνη η στιγμή τις ψυχές μας με το αληθινό φως Του Χριστού και όχι με λαμπάκια.  


Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Για το ιστολόγιο http://ellasnafs.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.