Ετικέτες

20.1.17

EKTAKTO: Σέρβοι κομάντος αναπτύσσονται στο Κοσσυφοπέδιο -Πύρινο πολεμικό διάγγελμα του Σέρβου προέδρου – «Σε 12 ώρες μπαίνουμε Γκρατσάνιτσα»



«Εμείς δεν έχουμε «όπλα-Κουδουνίστρες» αλλά εάν απειληθεί ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο…τότε η Σερβία θα υπερασπιστεί τους Σέρβους. Και υπάρχει η συγκατάθεση της Κυβέρνησης και του Προέδρου. Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας αποφάσισε να στείλει στρατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τ.Νίκολιτς.«Λοιπόν, αν ο κ. επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν (ο οποίος είχε διαδραματίσει «σκοτεινό ρόλο» στην περίπτωση του ζητήματος των Τσάμηδων και την Ελλάδα), δήλωσε πως δεν υπάρχει μέλλον για την Σερβία στην περιοχή και ότι το μέλλον είναι η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η Σερβία, τότε δεν έχει τίποτα να συζητήσει  με την ΕΕ. Πρόκειται για την  απάτη όλων των εποχών. Και ότι κάνει η ΕΕ είναι μια απάτη»,δήλωσε ο Νίκολιτς.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε ότι  θα στείλει στρατό στο Κοσσυφοπέδιο, διότι αυτό ήταν το συμπέρασμα του σερβικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.
Ερωτηθείς αν αυτό έχει να κάνει με την προεκλογική εκστρατεία, ο Νίκολιτς δήλωσε ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος, και ότι όταν μιλάει για την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή το κάνει επειδή ενδιαφέρεται για τη ζωή των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.
«Εάν επιτεθούν στους Σέρβους και ξεκινήσει η έξοδος και η θανάτωσή τους, η Σερβία θα παραμείνει σιωπηλή; Σε μια τέτοια Σερβία δεν θα είμαι πρόεδρος»,δήλωσε ο Νίκολιτς.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την παρουσία αλβανικών ειδικών δυνάμεων και ότι η Σερβία θα κάνει χρήση του δικαιώματος της απόφασης 1244 και θα αποστείλει  1.000 κομάντος στο Κοσσυφοπέδιο.
«Έγινε προφορικά συμφωνία για το τρένο. Δεν παραβιάσαμε εμείς την συμφωνία και τώρα έχουμε ένα ατού στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενώ θα απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ  που φρουρεί θρησκευτικά κτίρια που αποτελούν σερβική κληρονομιά να παρέχει πρόσβαση στις ένοπλες σερβικές δυνάμεις» , δήλωσε ο Νίκολιτς.

Πηγές προειδοποιούν ότι οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν  να αμφισβητήσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες με μια νέα αιματηρή σύγκρουση με τους Σέρβους.
« Έχουν επίγνωση ότι ο χρόνος τους τελειώνει και θα πρέπει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να αναλάβουν δράση οι Αλβανοί διότι την Παρασκευή ορκίζεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες … Ωστόσο, μετά από μια σαφή προειδοποίηση των σερβικών υπηρεσιών αναμένονται ένοπλες επιθέσεις κατά των Σέρβων πολιτών . Να γνωρίζουν όμως  καλά ξέρουν ότι ο σερβικός στρατός σε λιγότερο από 12 ώρες μπορεί να είναι στην Γκρατσάνιτσα», αναφέρει πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών της Σερβίας.
Το σκηνικό στην περιοχή περιπλέκεται ακόμα πιο επικίνδυνα και αναμένονται εξελίξεις λίαν επιβαρυντικές .

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.