Ετικέτες

10.2.17

Τσίπρας, Τασία και ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικαστούν από την Ιστορία, για την πολιτική των ανοικτών συνόρων - Γίναμε περίγελως του κόσμουΜας υπερασπίζονται ξένες χώρες - Σλοβενία: Κατάρρευση της Ελλάδας αν εφαρμοστεί η επαναπροώθηση σε αυτήν αιτούντων άσυλο - Οσοι δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια να αποστέλλονται πίσω στις χώρες τους
Προσθέτει πως για αυτόν τον λόγο εκείνοι που δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια για άσυλο και για επικουρική προστασία, θα πρέπει να αποστέλλονται από την ΕΕ πίσω στις χώρες τους και αυτό είναι, κατά τη γνώμη του, καθοριστικής σημασίας, καθώς οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε μόνον επιπλέον προβλήματα
Προειδοποιήσεις για κίνδυνο κατάρρευσης της Ελλάδας, σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυστηρά το σχέδιο επαναπροώθησης σε αυτή αιτούντων άσυλο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνει ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Μπόστγιαν Ζέφιτς, ο οποίος συμμετέχει στην Διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, που πραγματοποιείται σήμερα στη Βιέννη και στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Όπως αναφέρει ο Σλοβένος υφυπουργός σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, η Γερμανία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να δεχθεί πίσω αιτούντες άσυλο από άλλες χώρες της ΕΕ, και ο ίδιος είναι της άποψης πως, εάν αυτό εφαρμοστεί αυστηρά, τότε πιστεύει ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει. Προσθέτει δε, πως για αυτόν τον λόγο εκείνοι που δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια για άσυλο και για επικουρική προστασία, θα πρέπει να αποστέλλονται από την ΕΕ πίσω στις χώρες τους και αυτό είναι, κατά τη γνώμη του, καθοριστικής σημασίας, καθώς οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε μόνον επιπλέον προβλήματα.

Στη Διάσκεψη στη Βιέννη που πραγματοποιείται την Τετάρτη, την οποία συγκαλούν ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, συμμετέχουν, εκτός του Γιάννη Μουζάλα, οι ομόλογοι ή εκπρόσωποι τους, από Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Τις εργασίες, απασχολούν οι προκλήσεις στον τομέα της μετανάστευσης, ενώ ως στόχο της έχει, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, να διατηρηθεί περαιτέρω κλειστή η αποκαλούμενη Διαδρομή των Βαλκανίων και να συμφωνηθούν μέτρα για την περίπτωση μίας εκ νέου αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Η Διαδρομή των Βαλκανίων είχε κλείσει, σαν χθες, πριν από ακριβώς έναν χρόνο στις 7 Φεβρουαρίου 2016, προκαλώντας δραματικές εξελίξεις με την καθήλωση χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων πριν από έναν χρόνο, είχε συμφωνηθεί στην Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια με θέμα τη μείωση της προσφυγικής ροής , στην οποία είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά τους ομολόγους τους από εννέα βαλκανικές χώρες, με εξαίρεση της Ελλάδας, οι προερχόμενοι από το Λαϊκό Κόμμα, η τότε Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς. Εκείνη η εξωθεσμική πρωτοβουλία των δύο Αυστριακών υπουργών - οι οποίοι επανειλημμένα στο παρελθόν είχαν εκτοξεύσει ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με το προσφυγικό - είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, που προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας, σε έντονη κριτική από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε ανάκληση στην Αθήνα της Ελληνίδας πρέσβειρας στην Αυστρία.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Την αρχή την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως και η αντιπολίτευση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό σκηνικό. Η αντιπολίτευση ψήφισε να έχουν Ελληνική Ιθαγένεια και με 1μιση εκατομμύριο Έλληνες ανέργους, τους ονόμασε Οικονομικούς Μετανάστες.
    Έχουν λοιπόν όλοι τους εκεί μέσα σχέδιο να τους κρατήσουν και να τους δώσουν δουλειά, την στιγμή που η οικονομία είναι "νεκρή". Δεν παίρνω τη θέση της ΧΑ. Ο Εθνικισμός δεν έχει θέση στην Ορθοδοξία. Είναι Αίρεση.
    Με δεδομένα λοιπόν την υπογεννητικότητα και την νεκρωμένη οικονομία, θα έχουμε μεγάλα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.