Ετικέτες

23.3.17

Οπαδοί του Ερντογάν στη Θράκη καλούν σε «ιερό πόλεμο»!




Προβληματίζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά η στάση των παραγόντων της μειονότητας -με ελάχιστες εξαιρέσεις- που όχι μόνο δείχνουν να έχουν κλείσει τα μάτια και τα αυτιά τους στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά κάποιοι σπεύδουν και να επιδοκιμάσουν ή ακόμη και να υιοθετήσουν τις ακραίες αντιλήψεις του.
Ιδιαίτερα μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, τα πιο ακραία στοιχεία, με τις πλάτες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, επιχειρούν να μεταφέρουν και στη Θράκη την ένταση και τον διχασμό.
Οι μειονότητες σε όλο τον κόσμο από τη φύση τους βρίσκονται συχνά σε μια ευαίσθητη κατάσταση και πρέπει να πορεύονται όπως γίνεται στις χώρες της ΕΕ, με σύνεση, χωρίς προκλήσεις, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους όπως προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς όμως να δίνουν αφορμές, ώστε να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και δημιουργίας εντάσεων από καμία πλευρά. Επίσης η ευαισθησία στα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μπορεί να είναι μονομερής και αλά καρτ.
Συρφετός
Στη Θράκη σήμερα ένας συρφετός από απίθανους ακραίους ιμάμηδες, δημοτικούς συμβούλους, λογής παράγοντες με αμφίδρομη σχέση με διαμορφωτές της κοινής γνώμης μέσα από τουρκόφωνες εφημερίδες, σάιτ, αναρτήσεις στο Διαδίκτυο κ.λπ. επιχειρούν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να αναπαραγάγουν την εθνικιστική-θρησκευτική υστερία και την ένταση που καλλιεργεί η Αγκυρα. Να στηθούν διχαστικά διλήμματα, που τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν, τα οποία θέλουν την Τουρκία ως τη νέα μεγάλη δύναμη, όπως τη διαλαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν, υπερασπιστή του μουσουλμανικού κόσμου που την πολεμά η Ευρώπη, γιατί τη φοβάται και ο «ευρω-φασισμός»!

Ολα όσα λέγονται από την κυβέρνηση της Αγκυρας εδώ και καιρό, με τον χαρακτήρα ενός πολιτικοθρησκευτικού συνονθυλεύματος, συχνά μεσσιανικού χαρακτήρα, μεταφέρονται και προβάλλονται μονομερώς, δηλητηριάζουν και ντοπάρουν μυαλά, εξαφανίζοντας τον αντίλογο. Οι απειλές ανοιχτά για «ιερούς πολέμους» στην Ευρώπη, όπως διατυπώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποτελούν την πιο πρόσφατη κλιμάκωση, που αυξάνει τις ανησυχίες για αυτήν τη στρατηγική της έντασης του καθεστώτος Ερντογάν.
http://www.viadiplomacy.gr/opadi-tou-erntogan-sti-thraki-kaloun-se-iero-polemo/
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.