Ετικέτες

7.3.17

Πρόεδρος Αλβανίας: Έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατεύουμε τους Αλβανούς στα Σκόπια


Σχόλιο: Διαβάστε προσεκτικά τι λέει ο Αλβανός πρόεδρος ,δορυφόρος της Τουρκίας  αφού η σχεδόν κοινή καταγωγή τους τους δίνει το εύνασμα για κοινές διεκδικήσεις κατά της πολύπαθης πατρίδας μας. 


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση των Τιράνων ‘OraNews δήλωσε ότι είναι λάθος η εκτίμηση ότι η Αλβανία επεμβαίνει  στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων και  ότι νουθετεί  τους Αλβανούς στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί είναι συστατικό στοιχείο της χώρας και τα αιτήματα τους είναι νόμιμα.
«Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις κανενός, αλλά το Σύνταγμα, μας υποχρεώνει να τους προστατεύουμε, γιατί απλά μιλούν αλβανικά. Η Αλβανία έχει συμβάλλει και θα συμβάλλει  στη σταθερότητα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας για την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε.
Ο ίδιος τόνισε ότι είναι γεγονός ότι «οι Αλβανοί αποτελούν ένα συστατικό στοιχείο του κράτους των Σκοπίων και αυτό είναι γεγονός, ωστόσο η Αλβανία έχει δέσμευση και υποχρέωση από το Σύνταγμα της να ενδιαφέρεται για αυτούς  και οφείλει να υποστηρίζει τους Αλβανούς για το σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά, όπου και αν ζουν», είπε.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.