Ετικέτες

28.3.17

Υποχρεώνουν τους Κύπριους φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν είναι ελληνικής καταγωγής




Σχόλιο: Ποιοί είναι οι νοσηροί μυστικοσύμβουλοι που ετοιμάζουν επαίσχυντους νόμους και καλύπτονται πίσω απο ένα υπουργό μαριονέτα;


Κοινή συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο μεταξύ των αντίστοιχων Επιτροπών Παιδείας, Ελλάδας και Κύπρου την περασμένη εβδομάδα, για θέματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και εμβάθυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, στο τομέα του πολιτισμού, της έρευνας και της καινοτομίας. Την Κύπρο εκπροσωπούσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής συνοδευόμενος από την κυπριακή κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας. Στο τέλος της συζήτησης και μετά από την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των δυο επιτροπών, τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος απευθυνόμενος στους Έλληνες βουλευτές, έθιξε το θέμα της υπογραφής που αναγκάζονται να βάλουν οι Κύπριοι φοιτητές, για να πιστοποιήσουν ότι δεν είναι Eλληνικής καταγωγής ώστε να εγγραφούν στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Διαβάστε ακόμη: Μετεγγραφές Κυπρίων φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ 

Συγκεκριμένα ό ίδιος χαρακτήρισε ντροπή αυτή την διάταξη ζητώντας τους όπως την αφαιρέσουν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να δεσμεύεται ότι θα διευθετηθεί από την ολομέλεια του Ελληνικού κοινοβουλίου.


Πηγή: Foititikanea.gr 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.