Ετικέτες

1.4.17

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΗΩΝ: «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ-ΑΝΑΒΙΩΣΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωμανια




Σχόλιο: Ενα καταπληκτικό βιβλίο που όλοι πρέπει να το διαβάσουμε.
Γενικά για το βιβλίο:

Η Ορθόδοξη Ρωμανία-Βυζάντιο υπήρξε η πιο μακραίωνη, η πιο πλούσια και η πιο ισχυρή αυτοκρατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν, για 1123 χρόνια, η πιο απαστράπτουσα και η πιο δοξασμένη κρατική οντότητα που υπήρξε ποτέ ιστορικά πάνω στη γη. Η ιστορία της είναι κυριολεκτικά απαράμιλλη. Μοναδική. Η παρούσα μελέτη-επιμέλεια περιγράφει, εξιστορεί, αναδεικνύει και φωτίζει τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ελλάδας/Ρωμηών» των τρισένδοξων προγόνων μας, από το 330 έως το 1453 μ.Χ. Η Ρωμανία-Βυζάντιο αποτελεί τη μια, τη μόνη και την πιο ξακουστή και περιλάλητη Χριστιανο-Ορθόδοξη κρατική υπόσταση στην οικουμένη ανά τους αιώνες. Και, όπως είναι μάλιστα πολυ-προφητευμένο, τα επερχόμενα γεγονότα θα μεγαλώσουν και θα δοξάσουν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ορθοδοξία μας. Η νέα Ρωμανία έρχεται. Θα αναβιώσει. “Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο…”.

Από την εισαγωγή του βιβλίου:
Το γράφουμε, το τονίζουμε ρητώς, κατηγορηματικώς, προς όλους, προς κάθε δυνατή κατεύθυνση και προς τον κάθε δυνητικά ενδιαφερόμενο: κράτος επισήμως Βυζαντινόν δεν υπήρξε ποτέ. Ποτέ. Ο όρος-λέξη «Βυζαντινόν», ως κάποια κρατική οντότητα ή ενότητα είναι ιστορικά ανύπαρκτος. Είναι, αντιθέτως, ένας λανθάνων, δόλιος, παρένθετος, φραγκικά επινοημένος, πολιτικώς φορτισμένος και αρνητικά νοηματοδοτημένος όρος και νεολογισμός της τότε εποχής: για να κολοβώσουν την Ελληνορθόδοξη Ρωμηοσύνη. Για να σβήσουν τους Ελληνο-Ρωμηούς. Για να πλήξουν κατ’ επέκταση ανεπανόρθωτα και την Ελληνο-Ορθοδοξία, που τόσο πολύ μισούσαν και συνεχίζουν να μισούν.


Το βιβλίο διατίθεται στο:
Βιβλιοπωλείο «Ορθόδοξος Τύπος»
«Πανελληνίου  Ορθοδόξου  Ενώσεως» (Π.Ο.Ε.)
Kάνιγγος 10, 1ος Όροφος, 106 77, Aθήναι
Τηλέφωνο: +30.2103816206 Φάξ: +30.2108136981
email: books@orthodoxostypos.gr

1 σχόλιο:

  1. είναι γραμμένο από τον αείμνηστο και μοναδικό λόγιο ιερέα καθηγητή π. Ιωάννη Ρωμανίδη...έχω διαβάσει παλιά έκδοση εξηγεί πολλά και είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...μπράβο που το δημοσιεύσατε..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.