Ετικέτες

5.6.17

Ένας κορυφαίος αστρονόμος απορρίπτει το Δαρβινισμό, χωρίς να είναι Χριστιανός

Αποτέλεσμα εικόνας για δαρβινική θεωρία

Ο κορυφαίος Αμερικανός αστρονόμος Φρεντ Χόϋλ αμφισβήτησε έντονα την Δαρβινική θεωρία σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλλα Σέρα». Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 9ης Ιουνίου 1987 που μετέφρασαν το άρθρο, μερικά αποσπάσματα:

Η θεωρία του Δαρβίνου, που απασχόλησε τόσο πολύ τους βιολόγους και τους χημικούς, είναι κι αυτή κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο λάθος…Κατά τον Δαρβίνο, τα ζώα και τα φυτά κάνουν κάθε τόσο μικρά βιολογικά «βήματα». Όταν συσσωρευτούν πολλά τέτοια βήματα, τότε πραγματοποιείται – υπό την επιρροή τους – ένα μεγάλο βήμα, που οδηγεί σε αλλαγές μορφής, σε διαφοροποιήσεις.
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους μικρά ή μεγάλα βήματα, και πόσα, χρειάζονται (ή χρειάστηκαν) για να διαμορφωθεί η διαφορά, λόγου χάρη, ανάμεσα σ’ ένα άλογο και μια αρκούδα. Ή για να εμφανιστούν οι διαφορές στη βιολογική ιστορία του ίδιου του αλόγου και μόνο, ή της ίδιας της αρκούδας…
Και μου είναι αδύνατον να συλλάβω τα «βήματα», οιουδήποτε μεγέθους, που πρέπει να χρειάστηκαν για να διαφοροποιηθούν, ούτε λίγο ούτε πολύ τα τόσο διαφορετικά πράγματα που λέγονται ζώα, από τη μια μεριά, και φυτά, από την άλλη.
Αν ο Δαρβίνος είχε δίκιο, τα ευρήματα της παλαιοντολογίας θα ήταν διαφορετικά, δεν θα ήταν αυτά που ξέραμε. Θα έπρεπε λόγου χάρη να είχαμε βρει πολλά απολιθώματα ζώων σε κάποιο από τα στάδια της μεταλλαγής – ας πούμε, πολλά μισοάλογα και πολλές μισοαρκούδες. Για την ακρίβεια μάλιστα, στατιστικά, θα έπρεπε αυτά τα «μισά», αυτές οι μεσαίες καταστάσεις, να είναι περισσότερα από τα σκέτα άλογα και τις σκέτες αρκούδες!
Κατά ανάλογο τρόπο, θα έπρεπε το γεωλογικό «αρχείο» της Γης να είναι γεμάτο και από άλλες διαφοροποιήσεις: μισοζώα-μισοφυτά, ή μισοασπόνδυλα-μισοσπονδυλωτά, μισοερπετά-μισοπτηνά, και ούτω καθ’ εξής.
Και όμως, δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά! Οφείλω να θυμίσω στους φανατικούς Δαρβινιστές, ότι από καταβολής κόσμου, όπως μας δείχνουν τουλάχιστον τα απολιθώματα, τα πάντα φαίνονται σταθερά. Τα άλογα είναι άλογα, και οι αρκούδες, αρκούδες.
Υπάρχουν βέβαια τύποι, μορφές, αλόγων, ξεκινώντας για παράδειγμα από το παλαιότατο μικρόσωμο αλογάκι με την πενταδάχτυλη οπλή, που ζούσε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια, και φτάνοντας ως τα σημερινά άλογα, που η οπλή τους έχει περιοριστεί σε ένα μεγάλο δάχτυλο. Πουθενά όμως δεν αντίκρισαν οι ερευνητές κάτι που να είναι λίγο άλογο και λίγο αρκούδα, ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Η θεωρία του Δαρβίνου, περί μικρών, βαθμιαίων αλλαγών, από τις οποίες τάχα προήλθαν όλα τα είδη, δεν είναι απλώς λαθεμένη. Είναι χονδροειδής και αστήρικτη.
Όλα όσα έχουμε μάθει σχετικά πρέπει να τα αναθεωρήσουμε, και είναι στ’ αλήθεια κρίμα που δαπανήθηκαν τόσες διδακτικές ώρες και τόσος κόπος στα σχολεία μας για να μεταδοθούν αυτές οι επιπολαιότητες.
Η θεωρία του Δαρβίνου δεν θα είχε διαδοθεί τόσο πολύ, αν δεν της έκαναν την χάρη να της κηρύξουν τον πόλεμο οι θρησκευτικές οργανώσεις. Η αντίδραση δυνάμωσε τους Δαρβινιστές και η επιστημονικοφανής άποψή τους έγινε γενικά αποδεκτή.
Πηγή:
ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ

2 σχόλια:

 1. Φανταστεῖτε ὅτι γίνεται μιὰ καταστροφὴ στὴ Γῆ καὶ ἐξαφανίζεται ὁ ἄνθρωπος... Μένουν μόνο αὐτὰ ποὺ ἔφτιαξε... Ποδήλατα, μηχανάκια, τρίκυκλα, μικρὰ αὐτοκίνητα, μεγαλύτερα, ἑπταθέσια, έννιαθέσια, wan, ἠμιφορτηγά, φορτηγά, κ.ο.κ....

  Ἔρχεται λοιπὸν ἕνας ἐξελικτικός, τὰ βλέπει ὅλα αὐτὰ καὶ βγάζει τὸ συμπέρασμα: Στὴν ἀρχὴ ὑπῆρχε τὸ ποδήλατο καὶ μὲ μικρὲς ἀνεπαίσθητες ἀλλαγὲς ἐξελίχθηκε στὸ μηχανάκι, τρίκυκλο καὶ ὅλα τὰ ὑπόλοιπα!!!!

  ...πάντως τὸ πιὸ λογικὸ θὰ ἦταν νὰ ὑποθέσει ὅτι αὐτὸς ποὺ κατασκεύασε τὸ ἕνα κατασκεύασε καὶ τὰ ὑπόλοιπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλό το παράδειγμά σας! Οι ομοιότητες δηλώνουν ότι υπάρχει Ένας Δημιουργός...

   Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς για τα λειτουργικά συστήματα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, να υποθέσει δηλ. λανθασμένα ότι η κάθε έκδοση των Windows, Linux κτλ. προκύπτει από την προηγούμενη με τυχαίες αλλαγές του κώδικα προγραμματισμού και ότι όλα προήλθαν από το Dos και το Unix...

   Διαγραφή

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.