Ετικέτες

31.10.17

Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία ζητούν να αναγνωρισθούν ως μειονότητα


Σχόλιο: Μυρίζει μπαρούτι.
Σε άρθρο του που έχει τίτλο « Στην Αλβανία 50 χιλιάδεςΒούλγαροι αποτελούν μειονότητα,  οι σχεδόν ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία τι είναι;» ο Λιούτβι Μεστάν, ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες για την ευθύνη, την ελευθερία και την ανοχή»- ДОСТ , ζητά την αναγνώριση της τουρκικής κοινότητας στη Βουλγαρία, ως μειονότητα. Θα σημειώσει χαρακτηριστικά στη σελίδα του κόμματός του. 
«50 χιλιάδες Βούλγαροι στην Αλβανία έχουν το καθεστώς της εθνικής μειονότητα, (όπως πρόσφατα αναγνωρίσθηκαν) ενώ για παράδειγμα, περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία δεν το έχουν.
 Τότε τι είμαστε; 
Πρόσωπα διαφορετικού εθνοτικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού υποβάθρου. 
Τι, όμως, χρειάζεται για να αποκτηθούν αυτές οι ποιοτικές διαφορές, το νομικό καθεστώς μιας μειονότητας; 
Απάντηση δεν υπάρχει, ή η απάντηση είναι κυνική- απλώς δεν σας αναγνωρίζουμε. Αλλά , ούτως ή άλλως η απάντηση προπορεύεται και είναι οφειλόμενη!»
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βουλγαρία υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε μειονότητες, αλλά το κράτος αρνείται την ύπαρξη μειονοτήτων. Το σύνταγμα μιλά για την εθνικότητα, τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές, αλλά ο Βούλγαρος νομοθέτης αρνείται κατηγορηματικά το καθεστώς των μειονοτήτων. «Αυτό είναι μια κλασική αλαζονική περίπτωση των διπλών μέτρων και σταθμών», θα πει καταλήγοντας.
 
( Στοιχεία από dost.bg, dnes.dir.bg)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.