Ετικέτες

15.11.17

Φωτεινά Μονοπάτια, | «Καππαδοκία Η αρχαία κοιτίδα του Χριστιανισμού»

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτεινά Μονοπάτια, | «Καππαδοκία Η αρχαία κοιτίδα του Χριστιανισμού»
© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.


Φωτεινά Μονοπάτια, | «Καππαδοκία Η αρχαία κοιτίδα του Χριστιανισμού» 

Μετάδοση Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) 2

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» αποτελεί ένα οδοιπορικό στους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι προορισμοί του εξωτερικού αφορούν τόπους και μοναστήρια που συνδέονται με το Ελληνορθόδοξο στοιχείο και αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Σκοπός της συγκεκριμένης σειράς είναι η ανάδειξη του εκκλησιαστικού και μοναστικού θησαυρού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η ευκαιρία στους τηλεθεατές να γνωρίσουν ιστορικά στοιχεία για την κάθε μονή, αλλά και τον πνευματικό πλούτο που διασώζεται στις βιβλιοθήκες ή στα μουσεία των ιερών μονών. Αναδεικνύεται επίσης, κάθε μορφή της εκκλησιαστικής τέχνης: όπως της αγιογραφίας, της ξυλογλυπτικής, των ψηφιδωτών, της ναοδομίας. Επίσης, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, παρουσιάζονται πτυχές του καθημερινού βίου των μοναχών.

Η Καππαδοκία, είναι μία μεγάλη χώρα της Μικράς Ασίας, γνωστή από την αρχαιότητα.

Η Καππαδοκία, που αποκαλείται και ως «το σεληνιακό τοπίο της Τουρκίας», αποτέλεσε κατοικία πολλών λαών και τόπο πολλών σημαντικών γεγονότων.

Η Καππαδοκία είναι η αρχέγονη κοιτίδα του Χριστιανισμού. Υπήρξε η πατρίδα, των μεγάλων Ελλήνων Πατέρων, που θεμελίωσαν την Ορθόδοξη Θεολογία. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης και άλλων σπουδαίων μαρτύρων και οσίων του Χριστιανισμού.

Η λέξη Καππαδοκία, προέρχεται από την περσική λέξη Κατπατούκα, σημαίνει «η χώρα των όμορφων αλόγων».

Τα «Φωτεινά Μονοπάτια» σ’ αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουν στην Καππαδοκία και ακολουθούν το οδοιπορικό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αραβισσό και τη Σινασό. Καταγράφουν στιγμές από τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν σε ναούς, που έμειναν για χρόνια αλειτούργητοι.

Επισκέπτονται την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής και πετούν με αερόστατο, πάνω από τη γη της Καππαδοκίας και το πανέμορφο Γκιόρεμε.

Στη δημοσιογράφο Ελένη Μπιλιάλη μιλούν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, Θεοφάνης Ισαακίδης, και ο Μέγας Σύγκελλος Αμβρόσιος.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σαλαπάτας
Ιδέα-σενάριο-παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Ψωμάς
Επιστημονική σύμβουλος: Δρ. Στέλλα Μπιλιάλη
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας, Ζωή Μπιλιάλη
Εικονολήπτες: Κώστας Τάγκας, Δημήτρης Τριτάρης
Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μαγουλάς
Εκτελεστής παραγωγός: Δ. ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.

Σημειώσεις-όροι χρήσης: 

Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.


Επιτρέπουμε ελεύθερη δημοσίευση σε κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται στο βίντεο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και Τo Video production company δε φέρει ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη.

Το κανάλι μας ως επίσημος συνεργάτης της εταιρείας Google you tube προστατεύετε από ειδικό πρόγραμμα προστασίας συνεργατών και μας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για όσους δολίως και σκοπίμως αναγράφουν προσβλητικά σχόλια και αναρτήσεις έτσι έχουμε την δυνατότητα διαγραφής πλαστών λογαριασμών και τον εντοπισμό αυτών σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για όλες τις νόμιμες συνοπτικές νομικές διαδικασίες που θα επιβληθούν και επιβαρύνουν τον κακόβουλο χρήστη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.