Ετικέτες

11.1.18

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ > Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ για το «Τσάμικο»

Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ για το «Τσάμικο» για την Ελλάδα

Σχόλιο Κουίζ: Ποιοι άραγε βάζουν τους Τουρκαλβανούς στο κόλπο;

Στον απόηχο των δηλώσεων του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι πως γίνονται διερευνητικές επαφές για το «τσάμικο», κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έδωσαν την δική τους απάντηση. Υπογράμμισαν πως το «τσάμικο» ζήτημα δεν υφίσταται για την Ελλάδα και δεν έχει τεθεί ποτέ προς συζήτηση με την Αλβανία.
Οι διπλωματικές πηγές επισήμαναν με νόημα ότι δηλώσεις σαν κι αυτές του κ. Μπουσάτι ουδόλως συμβάλλουν στην προώθηση της όποιας μελλοντικής ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, ούτε βοηθούν τον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες. Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα έχει θέσει σειρά προϋποθέσεων για την προώθηση της αλβανικής υποψηφιότητας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αιχμή τον σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων σε περιοχές όπως η Χειμάρρα σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.
Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει δημόσια θέση όσον αφορά τις δηλώσεις Μπουσάτι. Παράλληλα κατηγόρησε το ΥΠΕΞ για διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ και ερήμην της αντιπολίτευσης.

https://www.thepressroom.gr/politike/entone-antidrase-apo-ypex-gia-tsamiko
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.