Ετικέτες

1.2.18

Έκτορας-Χρήστος και Τατιάνα (βαρύ εγκεφαλικό)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Μία αδερφή μας εν Κυρίω, από τα μέλη του δικτύου μας, μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για τον δεκάχρονο ανιψιό της, τον Έκτορα-Χρήστο. Ο μικρός παρουσίασε πυρετό και πρήξιμο στο χέρι, που δεν γνωρίζουμε ακόμη από τί προέρχεται. Έχουμε χρέος να προσευχόμαστε για όλους τους αδερφούς μας, πόσο μάλλον γι' αυτούς που έμπρακτα μας έχουν δείξει την αγάπη τους. [ενημέρωση: όλα πήγαν κατ' ευχήν.]

Την ανάγκη της προσευχής μας την έχει και η Τατιάνα, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες.[ενημέρωση: βρίσκεται στην αποκατάσταση]

Η προσευχή για τους άλλους είναι μια μορφή πνευματικής ελεημοσύνης. Μακάριοι είναι οι ελεήμονες και αυτοί δεν είναι μόνον όσοι προσφέρουν υλικά αγαθά, αλλά κι εκείνοι που προσφέρουν την προσευχή τους με πόνο ψυχής και "ν τ κρυπτ, κα πατήρ σου βλέπων ν τ κρυπτ ποδώσει σοι ν τ φανερῷ". (Μτ. ς΄,4)


Και ας μην ξεχνάμε ότι το έργο αυτό της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης πρέπει να γίνεται με καλοσύνη, με ευγένεια, με ιλαρότητα, με ανοιχτή την καρδιά:

Τοτο δέ, σπείρων φειδομένως φειδομένως κα θερίσει, κα σπείρων π᾿ ελογίαις π᾿ ελογίαις κα θερίσει. καστος καθς προαιρεται τ καρδία, μ κ λύπης ξ νάγκης· λαρν γρ δότην γαπ Θεός. (Β΄ Κορ. θ΄, 6-7)

Παρακαλώ μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.