Ετικέτες

28.3.18

Η ληστεία ηλικιωμένου συνιστά απεχθές ρατσιστικό έγκλημα - Καμμία δίωξη στον 88χρονο που αμύνθηκε απέναντι στους ρατσιστές εγκληματίες


Κάθε επίθεση κατά ηλικιωμένου συνιστά άθλιο ρατσιστικό έγκλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη αυστηρότητα. Το θύμα επιλέγεται από τους δράστες ακριβως επειδή ανήκει σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, λόγω αδυναμίας να αντιδράσει. Υπό αυτό το πρίσμα, ο 88χρονος που αμύνθηκε με όπλο κατά των ρατσιστών εισβολέων, ευρίσκετο αναμφισβήτητα σε νόμιμη άμυνα.

Ηλικιωμένος, 88χρονος, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν κακοποιό όταν μπήκε με συνεργό του, χθες το πρωί, στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Ο 88χρονος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά του οι δύο δράστες, ένας 28χρονος Αλβανός και ένας 18χρονος Έλληνας. Με την απειλή σωματικής βίας τον ανάγκασαν να μπει μέσα στο σπίτι, προκειμένου να τον ληστέψουν.

Τότε ο ηλικιωμένος πήρε ένα όπλο που είχε και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 28χρονο, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του πήγαν σε νοσοκομείο, όπου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που τους αναζητούσαν.

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθη και ο 88χρονος.

https://olympia.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.