Ετικέτες

25.3.18

Κάνει πλακίτσα ή έχει συμφωνήσει;

                                                                  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας πινοκιο

Του Τάσου Ευαγγελίου
Ο Αλέξη Τσίπρας αρέσκεται στους... αστεϊσμούς, αν και τις περισσότερες φορές μέσω αυτών είτε επιχειρεί να περάσει μηνύματα για αποφάσεις που έχουν ληφθεί είτε καταλήγει στον να δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και στις σχέσεις με πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Θεωρώντας ότι με το χιούμορ, έστω και αυτής της μορφής, δύναται να... σπάσει τον πάγο, το χρησιμοποιεί συχνά παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν του έχει προσφέρει θετικά αποτελέσματα.
Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες άκουσαν εμβρόντητοι τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει όχι την ερώτηση της δημοσιογράφου που δήλωσε ότι εκπροσωπεί το «Ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μακεδονίας» αλλά το όνομα ευχόμενος σε αυτή να εκπροσωπεί σε λίγους μήνες το ειδησεογραφικό πρακτορείο της «ΓΚόρνα Μακεδόνια».
Κανείς δεν γέλασε. ΤΟ αντίθετο. Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη. Και μόλις το διαπίστωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιχείρησε να το μαζέψει υποστηρίζοντας ότι δεν προτείνει την ονομασία αυτή και ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Μάλιστα ανέφερε ότι το όποιο όνομα θα αποφασιστεί στις διαπραγματεύσεις.
Με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι έκανε και λίγο πλακίτσα στη δημοσιογράφο, ώστε να μη διαδοθεί η είδηση πως υπάρχει συμφωνία στο ονοματολογικό. Το κακό όμως είχε γίνει. Και η συζήτηση σχετικά με το όνομα των Σκοπίων φούντωσε. Δεν έλειψαν και αυτοί που άρχισαν και πάλι να συζητούν περί υπόγειων διαπραγματεύσεων και συμφωνιών που δεν έχουν σχέση με τα όσα παρουσιάζονται προς το κοινό.
Ένα κοινό το οποίο στην Ελλάδα αντιδρά ως προς το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρωθυπουργός στην κυριολεξία έπαιζε με τις λέξεις, τι έννοιες αλλά και την ουσία ενώ λίγες ώρες μετά κυκλοφορούσε στην Αθήνα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα με μια δημοσκόπηση κόλαφο.
Σύμφωνα με αυτή περίπου το 75% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά τη χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια. Ποσοστό που βαίνει διαρκώς αυξανόμενο από την ημέρα που άνοιξε εκ νέου το θέμα αυτό.
Η θέση των πολιτών είναι δεδομένη. Διεφάνη και στα συλλαλητήρια, όμως ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ξεκάθαρα πως με κάθε τρόπο θα κλείσουν το θέμα της ονομασίας, αν και μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πάνο Καμμένο δείχνουν τουλάχιστον να μη βιάζονται. Και αυτό διότι όπως όλα δείχνουν δεν κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να βρεί ...πρόθυμους να καλύψουν το κενό του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να μη ψηφίσει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση όπως στην περίπτωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας η ηγεσία της χώρας δείχνει το λιγότερο έλλειψη σοβαρότητας, ενώ αδυνατεί να ενώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των κρίσεων.
ΤΟ αντίθετο πράττει. Επιλέγει το διχασμό και την πόλωση εκτοξεύοντας λάσπη που όμως τελικά δεν έχει και σημαντικό αντίκρυσμα αν δεί κάποιος και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι πολίτες δείχνουν να μην αποδέχονται τη σκανδαλολογία...
Φωτογραφία:intimenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.