Ετικέτες

3.5.18

Πατριαρχείο Αντιοχείας: ''Νόμιμη πρωτεύουσα της Παλαιστίνης τα Ιεροσόλυμα''

sinodos antioxeias
Σχόλιο: Ένα άρθρο με  μεγάλη σημασία και βαρύτητα,τόσο από Εκκλησιαστικής όσο και από Γεωπολιτικής πλευράς.
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, που συνήλθε στην Ιερά Μονή του Μπαλαμάντ υπό την προεδρεία του Πατριάρχη κ. Ιωάννη.
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας κατά τη διάρκεια των εργασίων προέβη σε εκλογές Επισκόπων και Μητροπολιτών, ενώ ασχολήθηκε και με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και την Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας για ακόμη μια φορά, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της, για το θέμα του Κατάρ.
"Το Πατριαρχείο Αντιοχείας υποφέρει εξαιτίας της εισβολής και της ίδρυσης εκκλησίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στα όρια της κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου στο Κατάρ" τονίζει μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιόχειας.
Στο πλαίσιο αυτό το Πατριαρχείο Αντιοχείας ζητά την ομοφωνία των εκκλησιών για την επίλυση του ζητήματος, για την διατήρηση της ενότητας από περαιτέρω κατακερματισμό και διαιρέσεις.
Σε άλλο σημείο η Ιερά Σύνοδος απεύθυνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για τους απαχθέντες Μητροπολίτες του Χαλεπίου, και ζητούν την απελευθέρωση και την επιστροφή στο σπίτι τους.
"Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροιακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη! Αυτό αποτελεί ένα επαίσχυντο έγκλημα κατά του ανθρώπινου πολιτισμού, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπός της απαγωγής είναι η κατάργηση του χριστιανισμού στην Συρία και την Ανατολή, καθώς και ο εκφοβισμός των χριστιανών" - τονίζει χαρακτηριστηκά το Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, καταδικάζει τις ενέργειες το Ισραήλ για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά του λαού της Παλαιστίνης.
"Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εκφράζει την αλληλεγγύη της, προς το Παλαιστιανό λαό και καταδικάζει τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τις ισραηλινές αρχές εναντίον άοπλων πολιτών και παιδιών" αναφέρει στην ανακοίνωση το Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ενώ προσθέτουν χαρακτηριστικά: "Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την ιστορία ότι τα Ιεροσόλυμα για τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους, αποτελούν την νόμιμη πρωτεύουσα της Παλαιστίνης."
Τέλος η Ιερά Σύνοδος για ακόμη φορά υπογραμμίζει πως προσεύχεται για την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός στην Συρία, από τον άδικο πόλεμο και τις τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.