Ετικέτες

15.5.18

Ξύπνησε από κώμα, μια μέρα προτού δωρίσουν τα όργανά του!

Αποτέλεσμα εικόνας για κλινικα νεκρος
Σχόλιο: Ένα περιστατικό , από τα πολλά με πολλούς αποδέκτες
Ένα 13 χρονο αγόρι στην αμερικανική πολιτεία της Αλαμπάμα ανέκτησε τη συνείδησή του από το κώμα που βρισκόταν, ​​μόλις οι γονείς του υπέγραψαν τα χαρτιά για να δωρίσουν τα όργανα του! 
Ο Trenton McKinley υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα, όταν έπεσε από ένα ρυμουλκούμενο όχημα το οποίο αναποδογύρισε και χτύπησε το κεφάλι του. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δεν θα ανακτήσει ποτέ τις αισθήσεις του και ότι τα όργανα του ήταν κατάλληλα για πέντε παιδιά που χρειαζόταν μεταμόσχευση.
Όμως μόλις μια μέρα πριν από την αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα υποστήριξης της ζωής, ο Trenton έδειξε σημάδια ότι είχε και πάλι συνείδηση.
Ο έφηβος υπέστη επτά κατάγματα στο κρανίο στο ατύχημα που συνέβη στο Μόμπιλε της Αλαμπάμα, τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τη μητέρα του, την Jennifer Reindl, ο Trenton έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις κρανιοτομίας και εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή.
Κάποια στιγμή, η κ. Reindl είπε ότι ο Trenton ήταν κλινικά νεκρό για 15 λεπτά – μετά από αυτό, οι γιατροί της είπαν ότι «δεν θα είναι ποτέ φυσιολογικός».
Η κ. Reindl είπε ότι συμφώνησε να υπογράψει τα έγγραφα δωρεάς οργάνων, όταν έμαθε ότι τα όργανα του γιου της θα μπορούσαν να σώσουν άλλα πέντε παιδιά: «Είπαμε ναι και αυτό εξασφάλισε επίσης ότι θα συνεχίσουν να κρατούν τον Trenton στη ζωή, για να καθαρίσουν τα όργανα του για τη δωρεά», δήλωσε. «Την επόμενη μέρα είχε προγραμματιστεί το τελικό τεστ εγκεφαλικών κυμάτων, για να βεβαιωθεί η ώρα θανάτου του, αλλά οι ζωτικές του ενδείξεις εκτινάχθηκαν, έτσι οι γιατροί ακύρωσαν το τεστ».
Η Trenton βρίσκεται τώρα σε μια αργή διαδικασία αποθεραπείας. «Χτύπησα στην άσφαλτο και το ρυμουλκούμενο προσγειώθηκε πάνω από το κεφάλι μου. Μετά από αυτό, δεν θυμάμαι τίποτα», είπε. Έχει ακόμη νευρικούς πόνους και επιληπτικές κρίσεις και θα χρειαστεί επιπλέον χειρουργική επέμβαση στο κρανίου του.
Ωστόσο έχει καταφέρει να περπατήσει και να διαβάζει, ακόμη και να κάνει μαθηματικά, είπε η κ. Reindl, γεγονός που αποκαλεί «θαύμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.