Ετικέτες

9.5.18

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν προς Δύση: "Θα σας διαλύσουμε"


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ως "ανίδεους" εξέχοντες γαλλικούς διανοούμενους και πολιτικούς που δημοσίευσαν ένα μανιφέστο, το οποίο υποδεικνύει ότι μερικοί στίχοι του Κορανίου υποκινούν το μίσος και τη βία και πρέπει να απομακρυνθούν."Ε, Δύση! Συνεχίστε να επιτίθεστε στο ιερό βιβλίο μας. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα επιτεθούμε στα ιερά σας βιβλία, αλλά θα σας διαλύσουμε", ανέφερε ο Ερντογάν σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις 8 Μαΐου.

Τα σχόλιά του έλαβαν χώρα, αφού 300 Γάλλοι διανοούμενοι και πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και πρώην Πρωθυπουργού Μανουήλ Βόλς υπέγραψαν ένα μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στο Le Parisien στις 21 Απριλίου.

Το μανιφέστο δήλωσε ότι ένας αριθμός στίχων του Κορανίου υποκινεί τη βία και το μίσος εναντίον των Εβραίων, των Χριστιανών και των μη πιστών.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στις «δυτικές χώρες», επειδή είναι «ισλαμοφοβικές, τουρκοφαγικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές».

"Ποιοι νομίζετε ότι είστε και προσβάλλετε το ιερό μας βιβλίο; Αναρωτιέμαι αν έχουν διαβάσει ποτέ τη δική τους Αγία Γραφή ή την Τορά. Αν έχουν, θα απαιτούσαν πιθανώς να απαγορεύσουν και τη Βίβλο», πρόσθεσε.

"Δεν θα προσβάλλουμε τα ιερά σας βιβλία με τον ίδια τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο εσείς κάνετε αυτά τα πράγματα, γιατί εμείς δεν είμαστε τόσο ανίδεοι όσο εσείς. Έχουμε μια στάση και ένα χαρακτήρα ... Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την πραγματικότητα", δήλωσε ο Ερντογάν.
Πηγή Hurriyet.

www.onalert.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.