Ετικέτες

28.6.18

Πληρώστε κορόιδα 198 μέρες το κράτος διότι αυτό τραβάει ο οργανισμός σας…

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι έχουν έναν συνεταίρο στη ζωή τους. Λέγεται κράτος και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες ακόμα και οι άνεργοι (μέσω των έμμεσων φόρων) πληρώνουν για το κράτος.Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), περισσότερο από τον μισό χρόνο οι Έλληνες δουλεύουν για να συντηρούν το κράτος και δυστυχώς η τάση όπως προκύπτει από τα στοιχεία είναι αυξητική.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες θα δουλέψουν φέτος 198 ημέρες τον χρόνο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε φόρους και εισφορές. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα κατά την οποία θα εργαστούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους θα είναι η 18 Ιουλίου.

Με άλλα λόγια, ακόμη και σήμερα οι Έλληνες δουλεύουν για το κράτος. Σε 22 μέρες από σήμερα θα δουλέψουμε για τον εαυτό μας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι φορολογούμενοι θα εργαστούν φέτος 12 ημέρες παραπάνω για το κράτος (σε σχέση με το 2017), παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018.
Υψηλές επιβαρύνσεις

Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φιλανδών και των Ιταλών. Ωστόσο, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, καθώς και από τη Δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ. Δηλαδή, στις παροχές είμαστε μία βαλκανική χώρα. Σύμφωνα με την ανάλυση της έκθεσης:

• Το 2018 θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές.



• Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας συνεχίζει να φτάνει κάθε χρόνο και αργότερα, απορροφώντας όλο και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων που παράγουν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες. Το 2018 θα εργαστούμε 50 ολόκληρες ημέρες παραπάνω για το κράτος απ’ ό,τι το 2009.

• H κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο είσπραξης φόρων και εισφορών που είχε θέσει στον προϋπολογισμό του 2017. Στο προϋπολογισμό του 2018 προβλέπει την επιπλέον αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 4,9%, των άμεσων φόρων κατά 1,6% και των καθαρών κοινωνικών εισφορών κατά 4,9% σε σχέση με όσα προϋπολόγιζε πέρυσι.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του 2017 ήταν η 6η Ιουλίου, ενώ το 1999 είχαμε εργαστεί 59 μέρες λιγότερες για το κράτος συγκριτικά με το 2018. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.