Ετικέτες

23.7.18

Άγιος Παΐσιος: «Άκουσε, πάτερ, εν ημέρα Κρίσεως ο Θεός εκτός από μοναχούς πως ζήσαμε, θα μας κρίνει και για το τι κάναμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα – βρε τι κάνουν προδίδουν τα πάντα»




Από το βιβλίο: «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ: Ιστορικό – οδοιπορικό – Αναβίωση»

«Δεν παύουμε να το βροντοφωνάζουμε και να το διακηρύττουμε προς πάσα κατελυθυνση ότι είμαστε υπερήφανοι και δοξάζουμε τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό μας, που εν τη απείρω ευσπλαχνία Του ευδόκησε να γεννηθούμε σ’ αυτή την ευλογημένη Πατρίδα, την Ελλάδα μας, την τόσο δοξασμένη μα και τόσο πονεμένη και προδωμένη.Να γεννηθούμε Έλληνες και Ορθόδοξοι, Ρωμιοί, σε μια Πατρίδα, που κάθε σπιθαμή της γης αλλά και κάθε κύμα των θαλασσών της είναι ποτισμένα με τα ιερά αίματα και ευλογημένα με τα άγια λείψανα πολυάριθμων μαρτύρων, ιερομαρτύρων και εθνομαρτύρων, τα οποία τα όρια της πατρίδος γης φυλάττουσι και το δένδρο της ελευθερίας αρδεύουσι, όπως λέει και η ευχή της Εκκλησίας».

Ο πατήρ Αθανάσιος συνεχίζει: Χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Άγιος Παϊσιος θεωρούσε πως θα κριθούμε από τον Θεό και για το τι κάναμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και το έλεγε μάλιστα αυτό όχι σε έναν λαϊκό, αλλά σε μοναχό, τον π. Φιλόθεο Κουτλουμουσιανό: «Το 1985-1990 περίπου, γράφει ο π. Φιλόθεος, τότε που η προπαγάνδα για την Μακεδονία ήταν μεγάλη, ο Άγιος Παϊσιος ήταν πολύ στενοχωρημένος και αγανακτισμένος με την συμπεριφορά των πολιτικών μας και των ανθρώπων που έπαιζαν άσχημο παιχνίδι εις βάρος της πατρίδος μας».

Με πόνο μου έλεγε αυτά που γίνονταν. Κάποια στιγμή με σοβαρό ύφος μου λέει: «Άκουσε, πάτερ, εν ημέρα Κρίσεως ο Θεός εκτός από μοναχούς πως ζήσαμε, θα μας κρίνει και για το τι κάναμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα – βρε τι κάνουν προδίδουν τα πάντα» (Μαρτυρία Φιλόθεου Κουτλουμουσιανού, από το βιβλίο «Ο Όσιος Παϊσιος, Εκδ. Ενωμένη Ρωμηοσύνη, 2015, σελ. 125).

Ο π. Αθανάσιος Αναστασίου συνδέει στη συνέχεια την πίστη και την πατρίδα με την εωσφορική Νέα Τάξη Πραγμάτων: «Επιβάλλεται ταυτόχρονα με την συνεχή, έμπονη και εν μετανοία προσευχή, σθεναρή και άκαμπτη αντίσταση σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση. Αντίσταση στον αφελληνισμό και στην παραχάραξη της ιστορίας μας, αντίσταση στην περιθωριοποίηση και τον υποβιβασμό των αρχών της πίστεως και της πατρίδος μας, αντίσταση στην ποδηγέτηση και τον έλεγχο των επιλογών και της συνειδήσεως μας, αντίσταση στους σχεδιασμούς και τις επιβολές της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Νέας Εποχής. Αντίσταση παντί σθένει και πάση δυνάμει. Αντίσταση μέχρις εσχάτων».

*Απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιμ. Αθανάσιου Αναστασίου, Προηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, στις 14 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.