Ετικέτες

2.8.18

Άγιος Παΐσιος: «Κάνετε προσευχή να βγουν νέοι Μακκαβαίοι στον τόπο μας»

Αποτέλεσμα εικόνας για μακκαβαίοι σημεια καιρων
Άγιοι Μακκαβαίοι: Επτά παιδιά που μαρτύρησαν μαζί με τη μητέρα τους και τον διδάσκαλό τους († 1 Αυγούστου)

Ο πατήρ Παΐσιος, ένας σύγχρονος μας (1924-1994) προφήτης του Θεού, ενεργούσε παντοιοτρόπως και πολλαπλώς για όσους του εξέθεταν τον πόνο τους, ακόμα και χωρίς να τον εκθέτουν , όταν «έβλεπε» πολλές φορές και από μακριά ότι υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη .
Εκτός από σκεύος αγάπης , ήταν και θερμός πατριώτης , με ευαισθησία στα εθνικά θέματα και γνήσιο πόνο.

Χαρακτηριστική ήταν η συχνή προτροπή του : Κάνετε προσευχή να βγουν νέοι Μακκαβαίοι* στον τόπο μας .

Πολλές φορές με το αναμφισβήτητο προορατικό του χάρισμα , προέβλεπε γεγονότα, όχι μόνο προσωπικά αλλά και ευρύτερου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικά ήταν απόλυτα πεπεισμένος , ότι θα μας παραδοθεί η Κωνσταντινούπολη , ότι θα καταστραφεί η Τουρκία , όπως την ξέρουμε σήμερα και μάλιστα υπεισέρχονταν και σε λεπτομέρειες . Αυτές τις αναφορές του επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε και να παρουσιάσουμε συντασσόμενοι με την πεποίθησι του αγίου αυτού ανδρός .

Με την βαθιά του αγάπη για το Γένος μας, που το αποκαλεί Νέο Ισραήλ, προφητεύει με ενάργεια, προσθέτοντας νέα λεπτομερέστερα στοιχεία στις προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αγαθαγγέλου,, φτάνοντας μέχρι και τον προφήτη Ιεζεκιήλ.

Τονώνει, με τις αλήθειες που του αποκαλύπτει το Άγιο Πνεύμα, εμάς τους σημερινούς ολιγόψυχους Έλληνες, που βαλλόμαστε σχεδόν από τους πάντες για την ελπίδα μας, που με χαρά διαλαλεί και ο ίδιος:

¨Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι¨.

*Μακκαβαίοι : Οικογένεια του Ισραήλ , που έδρασε υπέρ πίστεως και πατρίδος , τους χρόνους της κατοχής τους , από βάναυσους επιγόνους του Μ.Αλεξάνδρου

ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.