Ετικέτες

3.10.18

Γιατί οι Σκοπιανοί δεν προσήλθαν στις κάλπες;


του Χαράλαμπου Μηνάογλου

Από το βράδυ της Κυριακής ακούστηκαν πολλά και ακόμη περισσότερα θα ακουστούν από «έγκριτους” αναλυτές σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια. Και όταν λέμε «έγκριτους” το εννοούμε: όλοι έχουν την έγκριση της αμερικανικής πρεσβείας δια να ομιλούν: νεοδημοκράτες «ιστορικοί” «επιστήμονες” σαν και αυτούς που πήγαν το καλοκαίρι στην ημερίδα του Κοτζιά να υποστηρίξουν την αμερικανική εντολή· «αριστερούληδες” γενικών καθηκόντων που ξορκίζουν τον εθνικισμό· και τέλος, πολλοί δημοσιογράφοι, «ειδικοί” επί του θέματος. Άλλοι παντελώς άσχετοι και άλλοι παντελώς σχετικοί, αλλά μίσθαρνα όργανα των αμερικανών. Με δύο λόγια όλος ο μηχανισμός προπαγάνδας τέθηκε σε κατάσταση πολέμου, μην τυχόν και σκεφτεί κανένας χριστιανός την πραγματική αιτία της αποτυχίας του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

Δύο πράγματα μας λένε κυρίως: 1. ότι το δημοψήφισμα ήταν προαιρετικό, οπότε δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι το αρνήθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των Σκοπιανών. 2. ότι η άρνηση των Σκοπιανών αποδεικνύει ότι ο μέγας πατριώτης Κοτζιάς καλά έκανε και υπέγραψε την συμφωνία, επειδή προφανώς είναι συμφέρουσα για μας και για αυτό την απέρριψαν οι Σκοπιανοί.
Για το πρώτο, δεν έχουμε παρά να πούμε ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια”. Εδώ ζάλισαν και εμάς ακόμη με την διαφήμιση του δημοψηφίσματος, εδώ πέρασε όλο το νεοτεξίτικο νεοφιλελεύθερο καρακατσουλιό από τα Σκόπια για να τους πείσει να ψηφίσουν, και όταν οι πονηροί Σκοπιανοί τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, θυμήθηκαν την προαιρετικότητα του δημοψηφίσματος.
Για το δεύτερο πρέπει να πούμε λίγο περισσότερα. Αποτελεί μία από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις παραπληροφόρησης, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που αρχίζει κανείς να φοβάται, σκεπτόμενος πόσο εύκολα μπορεί να αποκρυφθεί πλέον η αλήθεια από τους Έλληνες.
Καταρχάς, πράγμα που ελάχιστες ιστοσελίδες μόνο ανέφεραν, το ερώτημα στο δημοψήφισμα των Σκοπίων δεν ήταν, εάν συμφωνούν ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά εάν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν με την Ελλάδα. Και ακριβώς εκεί, στο περιεχόμενο του ερωτήματος βρίσκεται η απάντηση στο γιατί το απέρριψαν οι Σκοπιανοί. Επειδή, πολύ απλά, ως Σλάβοι παραμένουν δεμένοι με την Ρωσία και καμία σχέση δεν θέλουν να έχουν με το ΝΑΤΟ! Οι περισσότεροι που δεν πήγαν να ψηφίσουν, δεν το έκαναν, επειδή δεν συμφωνούν με την συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά επειδή δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Η πλειοψηφία στα Σκόπια θέλει την συμφωνία του Τσίπρα, που τους έδωσε περισσότερα από όσα ζητήσαν, αλλά χωρίς καμία υποχρέωση προς τους Αμερικανούς που τους την εξασφάλισαν και σίγουρα χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είναι, δηλαδή, ακόμη και οι Σκοπιανοί πολλοί εξυπνότεροι από εμάς, τους αποβλακωμένους Νατοϊκούς, που επιμένουμε στην αμερικανογλυφία, ενώ οι ΗΠΑ ξεκάθαρα μας ζημιώνουν. Οι Σκοπιανοί θέλουν -και βλέπουν με την ηλιθιότητά μας να το πετυχαίνουν- και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Σε αυτό το σημείο μάλιστα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή ήταν και η «υπόδειξη” της Ρωσίας: να μην πάνε να ψηφίσουν. Έτσι, στην τραγική παραλυσία μας, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πόσο κοινά συμφέροντα έχουμε με την Ρωσία: η Ρωσία μας «σώζει” το όνομα, έστω και από σπόντα προσπαθώντας η ίδια να κρατήσει απλώς τα Σκόπια έξω από το ΝΑΤΟ. Αυτό ακριβώς θα πει φυσικά κοινά συμφέρονται και αυτό ακριβώς φοβάται ο νατοϊκός μηχανισμός προπαγάνδας μην καταλάβουμε. Αλλά πού θα πάει; Θα το καταλάβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.