Ετικέτες

14.10.18

Mητροπολίτης Ιλαρίωνας: παράνομη και προειλημμένη η απόφαση του Οικουμενικού. Παραβιάστηκαν οι κανόνες της Εκκλησίας, η Ενότητα διερράγη


Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας του Volokolamsk Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας χαρακτήρισε χθες ως »παράνομη πράξη » την απόφαση του Πατριαρχείου Κων/πολης για το ουκρανικό ζήτημα. Έμαθα την απόφαση του Πατριαρχείου Κων/πολης αναφορικά με τη δημιουργία Σταυροπηγίου στο Κίεβο, την επανενσωμάτωση των ηγετών του Σχίσματος και την ανάκληση της κανονικής πράξης του 1686, καθώς συμμετείχα στο Συνέδριο των Παγκόσμιων Θρησκειών και των παραδοσιακών θρησκειών που συνήλθε στ΄Αstana.
O επίσκοπος Εμμανουήλ της Γαλλίας κανονικός συμμετέχων στα προηγούμενα Συνέδρια ήταν ομοίως αναμενόμενος εδώ αλλά δεν προσήλθε. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. Η απόφαση ήταν προειλημμένη. Όλη η λογική των ενεργειών της Κων/πολης αρχής γενομένης από τον Απρίλη οδήγησε σε αυτό. Οι κανόνες της Εκκλησίας παραβιάστηκαν, η ενότητα της Εκκλησία διερράγη. Η ανάμειξη του Πατριαρχείου Κων/πολης στα κανονικά όρια της Ρωσικής Εκκλησίας επίσημα τεκμηριώθηκε. Η απάντηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην παράνομη πράξη του Πατριαρχείου Κων/πολης θα δοθεί κατά τη Σύγκλιση της Αγ. Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτώβρη στο Minsk.
Την παραμονή της εορτής της Προστασίας της Θεοτόκου θα προσευχηθούμε με τον Πατριάρχη μας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας που εγκολπώνει εκατομμύρια πιστούς ενώνοντας τους λαούς Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν και άλλων χωρών του κανονικού της χώρου, με την απόλυτη πεποίθηση ότι οι πύλες της κολάσεως δεν υπερισχύσουν εναντίον της και ότι η Παναγία θα μας καλύψει έναντι κάθε κακού με το πολύτιμο Μαφόριο της.»
www.dimpenews.com                  Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.