Ετικέτες

21.11.18

Προφητεία Ιεζεκιήλ για την Παναγία: Η κλειστή πύλη από την οποία θα περάσει ο Κύριος και θα παραμείνει κλειστή!

Αποτέλεσμα εικόνας για κλειστή πύλη ΘΕοτόκος

Η προφητεία του Ιεζεκιήλ (43,27-44,4) διαβάζεται στον Εσπερινό θεομητορικών εορτών (π.χ. Ευαγγελισμός 25/3, Γενέσιο 8/9, Κοίμηση 15/8, Εισόδια 21/11) και αναφέρεται στο αειπάρθενο της Θεοτόκου.


Νεοελληνική Απόδοση


Ιεζ. 43,27 Από την ογδόην δε ημέραν και έπειτα οι ιερείς θα προσφέρουν κανονικώς πλέον επάνω στο θυσιαστήριον αυτό τα ολοκαυτώματά σας και τας θυσίας του σωτηρίου σας. Τοτε θα σας δεχθώ” λέγει ο Κυριος.
Ιεζ. 44,1  Επειτα με έφερε πάλιν εις την οδόν της πύλης, που οδηγεί στους ιερούς χώρους του ναού, εις αυτήν, που βλέπει προς την εξωτερικήν ανατολικήν πύλην. Αυτή ήτο κλειστή.
Ιεζ. 44,2 Ο Κυριος μου είπε· “αυτή η πύλη θα είναι κλειστή, δεν θα ανοιχθή και κανείς δεν θα περάση δια μέσου αυτής, διότι ο Κυριος ο Θεός του Ισραήλ θα εισελθη δι' αυτής και θα μείνη και πάλιν κλεισμένη.
Ιεζ. 44,3 Διότι ο Αρχων αυτός θα καθίση εις αυτήν και θα φάγη τον άρτον ενώπιον του Κυρίου. Θα εισελθη από την είσοδον της στοάς της πύλης αυτής και δια της αυτής πάλιν οδού θα εξέλθη”.
Ιεζ. 44,4 Από εκεί με έφερε προς την οδόν, που οδηγεί προς την βορείαν πύλην απέναντι του ναού, και είδον· και ιδού, ο οίκος του Κυρίου ήτο πλήρης από το μεγαλείον της δόξης του. Προ του θεάματος αυτού έπεσα κατά γης με το πρόσωπόν μου στο έδαφος.

Αρχαίο Κείμενο

Ιεζ. 43,27           κα
σται π τς μέρας τς γδόης κα πέκεινα ποιήσουσιν ο ερες π τ θυσιαστήριον τ λοκαυτώματα μν κα τ το σωτηρίου μν. κα προσδέξομαι μς, λέγει Κύριος.
Ιεζ. 44,1            Κα πέστρεψέ με κατ τν δν τς πύλης τν γίων τς ξωτέρας τς βλεπούσης κατ νατολάς, κα ατη ν κεκλεισμένη.
Ιεζ. 44,2            κα επε Κύριος πρός με·  πύλη ατη κεκλεισμένη σται, οκ νοιχθήσεται, κα οδες μ διέλθ δι᾿ ατς, τι Κύριος Θες σραλ εσελεύσεται δι᾿ ατς, κα σται κεκλεισμένη·
Ιεζ. 44,3            διότι γούμενος, οτος καθήσεται ν ατ το φαγεν ρτον ναντίον Κυρίου. κατ τν δν αλμ τς πύλης εσελεύσεται κα κατ τν δν ατο ξελεύσεται. -
Ιεζ. 44,4            Κα εσήγαγέ με κατ τν δν τς πύλης τς πρς βοῤῥᾶν κατέναντι το οκου, κα εδον κα δο πλήρης δόξης οκος το Κυρίου, κα πίπτω π πρόσωπόν μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.